30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Bozüyük'te yol kapatma eylemi

BOZÜYÜK'TE YOL KAPATMA EYLEMİ

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Yediler Mahallesi sakinleri yol kapatma eylemi yaptı.

Vatandaşlar, Yediler Mahallesi İçköy mevkiinde maden ocağına giden Kovalıca Caddesi'ni trafiğe kapattı. Maden ocağına giden kamyonların sebep tozdan çocuklarının hasta olduğunu iddia eden mahalle sakinleri, yaklaşık 3 yıldan bu yana gerekli mercilere müracaat ettiklerini, fakat buna bir çare bulunmadığını söyledi. Yoldan geçen kamyonlar yüzünden evlerinde çatlaklar oluştuğunu ve tozdan mahsul yetiştiremediklerini ifade eden mahalle sakinleri, "Burada hayvan bile yaşamıyor. Mahallemizde 2 bini aşkın insan yaşıyor. Herkes tozdan rahatsız. Maden ocakları açıldığı günden beri bizleri perişan ediyor. Her gün oradan yüzlerce kamyon geçiyor" dedi.

Kapanan yolu açmak için olay yerine gelen jandarma ekipleriyle bir süre tartışan mahalle sakinleri, jandarma ekiplerinin devreye girmesiyle yolu trafiğe açtı. Daha sonra belediyeye giden mahalle sakinleri yolun düzgün asfaltlanmasını istedi.

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Gençağa Serarslan ile görüşen mahalle sakinleri, dertlerini anlattı. Serarslan, bu meseleyi en kısa sürede halledeceklerini söyledi.

BOZÜYÜK'TE YOL KAPATMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 16:34:01
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 16:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?