2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Bu cami tarihi aratmayacak

Bilecik’in Hürriyet Mahallesi’nde, geçen yıl temeli atılan Kayı Boyu Camii ve Kültür Merkezi’nin inşaatı sürüyor. 2004 yılında yapımına başlanan cami ve merkez, Osmanlı mimarisine uygun külliye şeklinde olacak.

Kütüphane, toplantı salonu, dershane, kalorifer dairesi, gasilhane, abdest alma yerleri, dükkanlar, lojmanlar, dinlenme salonu bulunacak olan Kayı Boyu Camii ve Kültür Merkezi, 3 bin 500 metre kare arsa üzerine inşa ediliyor. Merkez ve caminin toplam kapalı alanı bin 275 metre kare. 4 minareli inşa edilecek cami bittiğinde büyük bir ihtiyaca cevap verecek.

Dernek Başkanı Ehliman Bozkurt, şu an 3. katın inşaatına başladıklarını belirterek, "Şimdiye kadar bin metre beton attık. Cami, Bilecik’in iftira kaynağı olacak. Dört dörtlük bir cami yapacağız. Şimdiye kadar 1. katta yer alan toplantı salonu, kütüphane, dinlenme salonu, kalorifer dairesi ve dükkanların kaba inşaatı bitti. 2. katta yer alan lojmanlarıyla iş yerinin kaba betonu da atıldı. İnşaata şimdiye kadar 280 milyar harcadık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 14:23:08
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 10:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?