5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Bu çocuklara kim sahip çıkacak?

Bilecik'te ağır düzeyde zihinsel engelli çocuklara eğitim veren Eğitim Uygulama Okulu'ndaki bilgisayarların başka bir okula gönderilmesine veliler tepki gösterdi.

Zihinsel engelli çocuklara eğitim veren Eğitim Uygulama Okulu'nun müdürünün tayin edilmesi ve bilgisayarların başka bir okula gönderilmesi velileri ayağa kaldırdı. Okul Aile Birliği Başkanı Ziya Beşkardeş, engelli çocukların gerek toplum, gerekse eğitimdeki aksaklıklar sebebiyle toplumun dışında kaldığını belirtti.

Engelli çocukların topluma kazandırılması için eğitiminin çok önemli olduğunu anlatan Beşkardeş, "Evlerde topluma gösterilmeden büyütülen çocuklar, aldıkları eğitim sayesinde kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilecek düzeye geliyor. 2003 yılında açılan Bilecik Eğitim Uygulama Okulu, şehirde bulunan 400 civarındaki öğrencinin umudu olmuştu. Ancak okulumuz geçici bir binada bulunduğu için birçok öğrenci de geri çevrildi. Son aylarda okulda yaşanan sıkıntılar ise öğrenci sayısını daha da azalttı. Okul müdürü başka bir kuruma tayin edildi. İngiltere'de zihinsel engelliler için özel geliştirilmiş programların bulunan bilgisayarlar da okuldan alınarak başka bir okula verildi. Bu gelişmelerden sonra öğrenciler okuldan iyice soğudu. Öğrenci sayısı bu sene 15'e düştü ve her geçen gün de azalıyor. Çünkü sahipsiz kalan öğrenciler okula gelmek istemiyor, aileler göndermekte zorlanıyor" dedi.

Engelli öğrenciler için okulu açan Eski Bilecik Valisi Ayhan Çevik'e teşekkür eden Veliler, mevcut Vali Musa Çolak'tan da aynı hassasiyeti beklediklerini dile getirdi. Öğrencilerin daha rahat hareket edeceği, içerisinde eğitim merkezinın açılabileceği geniş bir okul istediklerini vurgulayan Beşkardeş, "Okula müdür atamasını ve öğrencilerin okulda eğlenebilecekleri araç gereçleri istiyoruz. Eğer büyük bir okul yapılırsa öğrenci sayısı artığı gibi çok sayıda engelli öğrenci de topluma kazandırılmış olur. Bazı yetkililer, '20-30 engelli öğrenci için okul mu olurmuş?' anlayışından kurtulmalıdır. Çünkü o yetkililerin çocukları ya da torunları engelli olabilir. Valimiz ve diğer yetkililerden, engelli öğrenciler için destek bekliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 23:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?