5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Bu da kağıt uçak yarışması

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde düzenlenen kağıt uçak yarışması renkil görüntülere sahne oldu.

Bozüyük Okulları Sosyal Etkinlikler Fuarı ( BOSEF) kapsamında ilçede ilk defa yapılan kağıt uçak yarışmasına ilköğretim okullarında eğitim-öğretim gören 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 96 takım ve 288 öğrenci katıldı.

En uzak mesafe, en uzun süre havada kalma ve akrobasi olmak üzere üç ayrı kıstas göz önüne alınarak yapılan değerlendirmelerde dereceye giren uçaklar belirlendi. Dereceye girenlere Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli ödüler verileceği ifade etti.

Mehmet Akif İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Savaş Ceylan, ''Kağıttan uçak yapma sevdası küçük yaşlardan itibaren her insanın merak duyduğu bir konudur. 1966 yılından itibaren birçok ülkede her yıl halka açık kağıt uçak yarışmaları yapılıyor. Bu tür yarışmalarla çocuklar el becerilerinin ve hayal güçlerinin sınırlarını zorlamaktadır. Görünüşte basit bir olay gibi görünse de, bu tür çalışmaların sonunda ortaya çıkarılan kağıt uçak modelleri dünyanın en ünlü uçak tasarımlarına ilham kaynağı olmuştur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 12:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?