7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Çevre yolu inşaatında inceleme

Bilecik Valisi Musa Çolak, Bilecik’in ulaşım, sanayi, eğitim, sağlık, tarım ve tarih turizmi gibi alanlardaki kalkınma hamlesi ile yükselmeye devam ettiğini bildirdi.

İl Jandarma Komutanı Albay Murat Aker ve İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile birlikte, Bilecik-Mekece çevre yolunda incelemelerde bulunarak, müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Vali Çolak, Bozüyük-Bilecik-Mekece çevre yolundaki çalışmanın Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir çalışma olduğunu söyledi.

Çevre yolu çalışmaları kapsamında Vezirhan girişinde ve birçok yerde kavşak yapımına başladıklarını ifade eden Vali Çolak, “Çevre yolu inşaatında zaman zaman dinamit patlaması gereken yerler bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Bilecik’i Marmara ve Ege bölgesi ile ilçelere bağlayacak olan Vezirhan beldesi girişinde dağlık bir bölgemiz var. Dağlık bölgenin kaldırılması için İstanbul tarafından gelen trafiği Vezirhan’ın İstanbul girişinden, Eskişehir tarafından gelen trafiği de Bilecik’in Vezirhan girişinden yeni yapılacak olan servis yolundan vereceğiz. İl Jandarma Komutanımız ve İl Emniyet Müdürümüzle trafik akışının rahat sağlanması için yerinde inceleme yapıyoruz. Yüklenici firma yetkilileri yaklaşık 20 günlük bir çalışma sonrası tekrar eski güzergahtan yolu trafiğe açacaklarını belirttiler. Çevre yolu yapılırken açılan bölgelerde istinat duvarı ve peyzaj çalışmaları da yapılmaktadır. Bozüyük-Bilecik arasındaki çalışmalarımızda hızlı bir şekilde devam etmektedir.” dedi.

Buradan Vezirhan’da yol genişletme çalışmaları nedeniyle başka bir bölgeye taşınacak olan Vezirhan Jandarma Karakolu inşaatında incelemelerde bulunarak Bayındırlık ve İskan Müdürü Mustafa Nar ve müteahhitten bilgi alan Vali Çolak, daha sonra Osmaneli’nde temaslarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 17:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?