7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

CHP yerel seçim startını verdi

Cumhuriyet Halk Partisi 32. Olağan Kurultayı Deniz Baykal'ın zaferiyle sonuçlanırken, kurultayın ardından Ankara'da buluşan Bilecikli CHP'liler, yerel seçimlerin startını verdi. 

Yerel seçimlere az bir süre kala, Bilecik'teki en şanslı ve en iddialı partilerden birisi olan CHP'nin İl Başkanı Erdoğan Tüfenkçi, “Kurultay tamam, sıra yerel seçimlerde” dedi. Tüfenkçi'nin bu sözü partilileri coştururken, CHP'liler, “Başta Bilecik Belediyesi olmak üzere diğer Belediyeleri de almak için çalışmalara başlayacağız.” dediler.

Kurultayın ardından, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün misafiri olan CHP'liler, hem eğlendiler, hem de gündemi değerlendirip önümüzdeki yerel seçimleri konuştular. Çok sayıda partilinin katıldığı kurultayın ardından yapılan toplantıda, 3 gün boyunca kurultay ve yerel seçimler konuşuldu.

Ankara'daki kurultaya Cuma akşamından 2 otobüs, 2 minibüs ve çok sayıda özel araçla giden CHP'liler, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün misafiri oldular. Tüzün tarafından karşılanan CHP'liler, Meclis'in ardından da CHP Genel Merkezi'ni gezdiler. Daha sonra kurultaya katılanve oy kullanan CHP'liler, kurultay sonrası Tüzün'ün misafiri oldular.

Akşam Yemeği'nde bir araya gelen CHP'liler, Kurultay sonuçlarını yemekte öğrendiler ve tam destek verdikleri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tekrar seçilmesinden dolayı duydukları mutluluğu 10. Yıl Marşını okuyarak gösterdiler.

Baykal'ın seçilmesinin sevinci akşama damgasını vururken, CHP'liler Bilecik gündemini de masaya yatırdılar. CHP İl Başkanı Erdoğan Tüfenkçi'nin, “Olağan Kurultayın ardından hemen yerel seçimler için çalışmalara başlayacağız. Gereksiz polemiklere girmeyerek cumhuriyetimiz için savaş vereceğiz. Bilecik Belediyesini ve diğer ilçe belediyelerini kazanmak için çalışacağız. Kurultay tamam, sıra yerel seçimlerde” sözleri herkesi coşturdu.

Tüfenkçi'yi uzun süre alkışlayan CHP'liler, Bilecik Belediye Başkanlığını ve diğer Belediye Başkanlıklarını geri alacaklarını ve bunun için şimdiden var güçleri ile çalışmaya başlayacaklarını söylediler.

Haber11.net
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 18:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?