5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Damızlık koyun ve koç dağıtıldı

BİLECİK'TE 23 AİLEYE DAMIZLIK KOYUN VE KOÇ DAĞITILDI

Bilecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından koyun yetiştiriciliği projesi kapsamında 23 aileye damızlık koyun ve koç dağıtıldı.

Merkeze bağlı Koyunköy'de gerçekleştirilen dağıtıma Vali Musa Çolak, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Aker, Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, Tarım İl Müdürü Bilgin Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, SYDV mütevelli heyeti ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çolak, kırsal kalkınmanın önemle durulan konuların başında geldiğini belirtti. Bilecik'te kırsal kalkınmayla ilgili önemli projeler gerçekleştirildiğini söyleyen Çolak, çalışmalardan alınan sonuçların kendisini son derece mutlu ettiğini kaydetti. Bütün vatandaşları birinci sınıf olarak gördüklerini ve her türlü hizmetin en iyisine layık olduklarını ifade eden Vali Çolak, şöyle konuştu:

"Valilik bünyesindeki çalışmalarımızla son üç yılda merkez ilçe köylerimiz için ayrılan 167 bin 470 TL kaynakla ihtiyacı olan çiftçilerimize koyun ve keçi dağıtımı yapılmıştır. Dağıtılacak koyunlar sadece bu günlük bir etkinlik olarak değil, bu günden sonra İl Tarım Müdürlüğü'nün sürekli denetiminde gözetiminde ve sizinle işbirliği temelinde sürdüreceği bir proje olacaktır. Bu projenin devamında elde ettiğiniz hayvanları daha fazla sayıya ulaştırmanız, elde edilen hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi, bunların pazara en yüksek getiriyle sunulması amaçlanmaktadır. Köydes projesiyle köylerimizin ulaşım ve su başta olmak üzere alt yapı sorunları büyük oranda çözüldü. 2005-2009 yılları arasında ilimizde uygulanan tarımsal projelere aktarılan kaynak tutarı ise 50 milyon 376 bin 810 TL'dir. Bu kaynaklarla yapılan çalışmalar sonunda son 5 yılda köylerimizde büyük gelişim ve değişim oldu. Yapılan bütün çalışmalar sizlerin mutluğu ve refahı içindir".

Tarım İl Müdürü Aydın ise merkez köylerde 2007 yılında İl Özel İdaresi katkılarıyla 4 aileye 30 saanen keçisi ve 4 teke projesi uygulanarak toplam 14 bin 968 TL, SYDV tarafından koyun yetiştiriciliği projesi kapsamında 6 aileye 90 koyun ve 6 koçla 22 bin 350 TL, 2008 yılında İl Özel İdaresi katkılarıyla 7 aileye 40 saanen keçisiyle 10 bin 120 TL, 2009 yılında İl Özel İdaresi katkılarıyla 6 aileye 42 saanen keçisi ve 6 teke projesi uygulanarak 20 bin TL, SYDV tarafından uygulanan koyunculuk projesi kapsamında 23 aileye 230 damızlık koyun ve 23 koç dağıtımıyla 115 bin TL kaynak aktarıldığını bildirdi.

Konuşmaların ardından çiftçilerin kuralarını çekmesiyle koyunlar sahiplerine teslim edildi. Dağıtımı yapılan koyunların iki yıl ödemesiz 5 yıl vadeli ödeneceği bildirildi.

BİLECİK'TE 23 AİLEYE DAMIZLIK KOYUN VE KOÇ DAĞITILDI
BİLECİK'TE 23 AİLEYE DAMIZLIK KOYUN VE KOÇ DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 11:06:03
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 22:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?