5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Diş protezi hizmeti başladı

Türkiye'nin ilk ilçe diş hastanesi olan Bozüyük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde her türlü protez hizmeti verilmeye başlandı.

Bozüyük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, sosyal güvencesi olan hastaların her türlü diş muayenesi, diş çekimi, diş taşı temizliği, dolgu ve kanal tedavisinin ücretsiz olarak yapıldığını belirten Başhekim Dr. Şenol Yılmaz, "Sağlıkta dönüşüm projesi dahilinde, ağız ve diş sağlığında koruyucu ve tedavi edici hizmetlere halkın erişmesi kolaylaştırıyor. Bozüyük ilçemizde ilk Ağız ve diş Sağlığı Merkezi açılmıştır. Merkezimizde sosyal güvencesi olan kişiler çok düşük miktarlarda katkı payı ödeyerek, sosyal güvencesi olmayan kişiler ise yine piyasa fiyatlarının çok atında ücretlerle diş protez hizmetlerinden yararlanıyor" dedi.

Özel hastane konforuna sahip olduklarını kaydeden Yılmaz, Bozüyük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak binamızı özel hastane standartlarında düzenleyerek, cihazlarımızı yeniledik. Bozüyük ve çevresindeki vatandaşlarımıza hızlı ve güvenilir hizmet vermeye başladık. Daha önce 4 diş hekimi ile hizmet veriyorduk. Bakanlığımızca 2009 Nisan ayında yapılan diş hekimi tayiniyle diş hekimi kadromuz 7 diş hekimi ve 1 protez uzmanına çıkartıldı. Sosyal güvencesi olan hastalarımızın her türlü diş muayeneleri, diş çekimi, diş taşı temizliği, dolgu ve kanal tedavisi ücretsiz olarak yapılmakta. Diş protezleri ise, tam damak (total protez) ve bölümlü damak (parsiyel protez) 15 TL katkı payı alınarak, kron-köprü (porselen diş kaplamaları) ise 35 TL katkı payı alınarak yapılıyor" diye bilgi verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 14:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?