30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Emekli öğretmenden Söğüt kitabı

EMEKLİ ÖĞRETMENDEN SÖĞÜT KİTABI

“Kurtuluş Savaşı’nda Söğüt Kazası ile (Bozüyük-İnönü-Mihalgazi)” kitabının yazarı emekli öğretmen Bilgen Ertekin, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ertekin, kitabını imzalayarak Başkan Berberoğlu’na hediye etti.

Türk dili ve eEdebiyatı öğretmeni Bilgen Ertekin, Başkan Berberoğlu’na kitabı hakkında bilgi vererek, “Söğüt, Türk tarihinde çok önemli görevler üstlenmiş şirin bir kasabadır. Söğüt, buradan başlayarak Bursa, İstanbul, Edirne, Belgrat, Budapeşte’ye kadar uzanan görkemli zaferlerin ilk hareket noktası olmuştur. Ertuğrul Gazi’nin gömüldüğü yer olması dolayısıyla yedi yüz yıldır ziyaret edilir. Söğüt’ün Türk Kurtuluş Savaşı’nda ayrı bir yeri ve önemi vardır. Söğütlülerin Milli Mücadele’ye katkıları, bu topraklarda bir erdemlilik ve yurt savunması uğrunda bütün varlıklarını feda etme derecesine ulaşmıştır” dedi.

Başkan Berberoğlu, tarihimize ışık tutan önemli bir çalışmaya imza attığı için Ertekin’e teşekkür etti.

Emekli öğretmen Bilgen Ertekin memleketi olan Söğüt ilçesinin kurtuluş mücadelesine ışık tutmak amacıyla yazdığı kitapta Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcından sona ermesine kadar Söğüt, Bozüyük, Gündüzbey, İnönü ve Mihalgazi’de yaşanan hadiseler anlatılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2011 Cumartesi 13:38:04
Güncelleme :19 Mart 2011 Cumartesi 15:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?