30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Emniyet teşkilatına taze kan

EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN

Bilecik'te 532 polis adayı yemin ederek diplomalarını aldı.

Beşiktaş Mahallesi'nde eğitim veren Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 7. dönem mezuniyet ve yemin merasiminde toplam 532 genç adayı diplomalarını aldı. Okulun spor salonunda düzenlenen törene Vali H. Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Bilecik Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan'ın yanı sıra polis adaylarının aileleri katıldı. Diplomalarını alan genç polisler, sevinçlerini aileleri ile paylaşırken, sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.

Dönem birincisi Fırat Demir, ”Yeni bir mesleğe atılıyoruz. Görevimizi sadakatle yapacağız. Demokrasiden ve insan haklarından taviz vermeyeceğiz“ dedi.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Uğural ise, bugüne kadar 3 bin 332 öğrenci mezun ettiklerini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Mustafa Çankal da, “Türk polisi, dünya çapında önem kazanmıştır. Meslekteki başarılarınız önünüzü açacaktır. Önemli olan halkın itimat ve sevgisini kazanmaktır. Polis teşkilatımız suç ve suçlularla mücadelede çağın gelişen teknolojisine uygun olarak donatılmaktır. Dünyada örnek bir teşkilat olarak gösteriliyor“ dedi.

Vali İbrahim Akpınar ise, ”Emniyet teşkilatımız teknolojik imkanlar sayesinde her geçen güçleniyor. Suç ve suçlularla mücadelede üstün başarılar elde etmektedir. Mesleğe atıldığınızda, ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapacağınızdan eminim. Talip olduğunuz bu mukaddes göreviniz zorlu ve gururlu olduğu kadar zorluklarla da doludur. Amirlerinize itaat, arkadaşlarınıza saygıyla mesleğinizi icra etmelisiniz. Hiçbir zaman zorluklar karşısında yılmayıp azimle, kararlılıkla kanunlar çerçevesinde çalışmalısınız. Görevinizi yapacağınız yerde Bilecik'in birer fahri elçisi olacağınızdan eminim. Mesleğinizde ve hayatınızda üstün başarılar diliyorum“ diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Fırat Demir yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren ilk on öğrenciye diplomaları ve hediyeleri protokol mensupları tarafından takdim edildi. Yemin edilmesi ve polis marşının okunmasının ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2011 Cumartesi 13:18:02
Güncelleme :9 Mart 2011 Çarşamba 01:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?