7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

En büyük Osmanlı armasının açılışı

Bilecik'e gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'deki en büyük Osmanlı armasının açılışını yaptı. 

Helikopterle Bilecik Polis Evi'ne gelen Toptan, daha sonra Bilecik Valisi Musa Çolak'ı makamında ziyaret etti. Ardından Bilecik Belediyesi'ne geçen TBMM Başkanı Köksal Toptan, burada mehter takımının gösterisiyle karşılandı. Belediye Başkanı Selim Yağcı ile bir süre görüşen Toptan'ın yanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ve arkasındaki duvarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün fotoğrafının olması ilginç bir görüntü oluşturdu. 

Toptan, daha sonra Karayolları Kavşağı'na dikilen dev Osmanlı armasının açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmanlı armasında 30 ayrı simge bulunduğunu belirterek, "Böylesi şanlı bir eser Bilecik'e çok yakıştı ve vücut bulmasıyla büyük hayranlıkla izlenmesi bizler için büyük gurur kaynağı oldu" dedi. 

Yağcı'nın armanın yapımındaki katkılarından dolayı plaket verdiği heykeltıraş İlke Sait ise, "Türkiye'de ilk defa 7.5 metre boyunda her bir objesinin ayrı bir manası olan bu armanın her bir objesini heykel olarak çalıştık. 10 kişilik ekibimiz, Ankara'da armayı 3 ayda tamamladı. Osmanlı arması bir sanat eseri haline getirildi" diye konuştu. 

TBMM Başkanı Köksal Toptan, konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yağcı'nın minyatürünü kendisine hediye ettiği armanın açılışını gerçekleştirdi. Osmanlı armasının açılışına, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Valisi Musa Çolak ve çok sayıda yetkili ile vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 21:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?