7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Engelli Okulu'nda öğretmen sıkıntısı

Bilecik'te 2003 yılında dönemin Valisi Ayhan Çevik tarafından zihinsel engelli çocuklar için açılan Eğitim Uygulama Okulu'nda öğretmen sıkıntısı yaşanıyor. 

Bozüyük ve Söğüt gibi ilçelerden de zihinsel engelli öğrencilerin getirildiği Bilecik Eğitim Uygulama Okulu'nda yeni eğitim öğretim yılı öğretmensiz başladı. 

11 öğretmen kadrosu olan ve 43 öğrencinin öğrenim gördüğü okula 5 öğretmen tayin edilince öğrenci ve veliler mağdur oldu. Ağır düzeyde engelli çocukların topluma kazandırılması amacıyla açılan ve bugüne kadar birçok engelli çocuğu kendi işini kendi görecek hale getiren Bilecik Eğitim Uygulama Okulu, müdür ve yardımcısına kaldı. 

Okul Aile Birliği yetkilileri, ağır düzeyde zihinsel engelli çocukların toplumun dışında kaldığını, Bilecik Eğitim Uygulama Okulu sayesinde bu çocukların topluma kazandırıldığını belirterek, "Engelli çocuklar, özellikle de ağır düzeydeki engelli çocuklar aileleri tarafından toplumun dışında tutuluyor ve evlerine hapsediliyor. 

İlgilenilmediği ve eğitim verilmediği için de başkalarına bağımlı yaşıyor. Fakat okulumuz verdiği eğitimle birçok çocuğu kendi kendine yetebilecek, işini kendi halledecek duruma getirdi. 5 öğretmenimizin tayini çıktı. 43 öğrencisi ve 11 öğretmen kadrosu olan okulda hiç öğretmen kalmadı. Milletvekilleriyle dahi görüştük ama bir sonuç alamadık. Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüzden bu hassas konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 12:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?