7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

“Engelsiz Avrupa” projesi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen eğitim ve gençlik programları kapsamında Bilecik Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin İspanya, Bulgaristan ve Polonya ile ortaklaşa hazırladığı “Engelsiz Avrupa” projesi Bilecik’te uygulamaya konuluyor. 

Bilecik Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin davetlisi olarak Bilecik’e gelen heyet, Vali Vekili Metin Çınar’ı ziyaret etti. Çınar, bu tür faaliyetlerin ülkeler arası dostlukların pekişmesinde ve ayrı ülkelerin kültürlerini tanınmasında önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin doğu ve batı kültürünün ortasında yer alan bir ülke olduğunu söyledi. Avrupa’nın proje kapsamında Türkiye’den yararlanacağını anlatan Vali Vekili Çınar, “Çünkü Türkiye dünya kültürlerinin birleştiği, mozaik oluşturduğu bir konumdadır” dedi. 

Okul Müdürü Ayhan Özgür, okul ortaklıkları ile yapılan çalışmaların, ekip çalışması, sosyal beceriler, proje faaliyetlerini planlama ve yürütme ile bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılmasında, öğrenci ve öğretmenlerin yetenek ve becerilerinin geliştirmelerine yardımcı olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 16:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?