5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Evler göz göre göre yandı

İKİ EV GÖZ GÖRE GÖRE YANDI

Bilecik'te bacadan çıkan yangında iki evin çatısı yanarken, evlerde büyük hasar meydana geldi. Suyu biten itfaiye yangına gerektiği gibi müdahale edemezken, vatandaşlarla itfaiye arasında gerginlik yaşandı.

İsmetpaşa Mahallesi Hizmet Sokağı'nda bulunan Alirıza Aksu'ya ait 15 numaralı evin çatısında yangın çıktı.

Bacadan çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede büyüyen yangın çatıyı sardı. Olay yerine gelen itfaiye yangına hemen müdahale etti. Ancak çok geçmeden itfaiye aracının suyu bitti. İkinci araç da yangına müdahale etti, fakat bu sırada alevler Halil Bozkurt'a ait eve de sirayet etti. Yangın komşu evin çatısını da sararken, I. OSB'nin itfaiye desteği ile yangın yaklaşık bir saat sonra kontrol altına alınabildi. Evlerin çatısı tamamen yanarken, içindeki eşyalar büyük hasar gördü.

İtfaiyenin geç gelmesi ve yangına gerektiği gibi müdahale edememesi vatandaşı çileden çıkardı. Ev sahipleri başta olmak üzere çevredeki vatandaşlar itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Özellikle suyu biten aracın başında bekleyen itfaiye erlerinin üzerine yürümek isteyen öfkeli vatandaşları polis uzaklaştırdı. Vatandaşlar, "İtfaiye yüzünden yangın büyüdü. Yangına müdahaleden önce itfaiyeye müdahale edip profesyonelleştirmek lazım" dedi.

Yangında en iyi imtihanı ise polis verdi. Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç da olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını takip etti.

İKİ EV GÖZ GÖRE GÖRE YANDI
İKİ EV GÖZ GÖRE GÖRE YANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 16:57:04
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 17:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?