5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Gaziler Kıbrıs'a gidiyor

Bilecikli Kıbrıs Barış Harekatı gazileri, yavru vatana gezi düzenledi.
Kıbrıs’a gidecek olan olan Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Albay Turan Din ve bir grup Kıbrıs gazisi, Vali Musa Çolak’ı makamında ziyaret etti.

Vali Çolak, Türk milletinin, tarih boyunca bağımsızlığını korumak için sayısız zorluklara katlandığını belirterek, bu zorlukları aşmada herkesin payı olduğunu, asıl hisse sahiplerinin ise göğüslerini siper eden şehit ve gaziler olduğunu ifade etti. Türk milletini bölmeye ve parçalamaya terör örgütü dahil kimsenin gücü yetmeyeceğini ifade eden Vali Çolak, “Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması neticesinde şehit olan askerlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, bölücü terör örgütünü nefretle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bizlerin her şeyden önce gazilerimize ve şehitlerimizin geride bıraktıkları yakınlarına sahip çıkması bir vefa borcudur. Onlarla gurur duymalı ve her zaman için sahip çıkmalıyız” dedi.

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak da, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve Tekmar Mermer Fabrikası Müdürü Ali Emiroğlu’nun katkılarıyla, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katılan 10 gazi ile birlikte Albay Turan Din sorumluluğunda Kıbrıs’ı ziyaret edeceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 14:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?