5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Gaziler Kıbrıs'tan döndü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) ziyaret eden Bilecikli gaziler 35 yıl önceki anılarını tazeledi.

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak ile üye gaziler Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti.

Başkan Durak, gezi hakkında Çolak'a bilgiler verdi. Lefkoşa, Girne, Gazi Mogaso ile Güzelyurt'ta ziyaret ve incelemelerde bulunduklarını anlatan Durak, "Kaldığımız süre içerisinde çok büyük ilgi ile karşılaştık. 35 yıl sonra gazilerimizin Kıbrıs'ı ziyaret etmelerine vesile olan Genel Kurmay Başkanlığı'na, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'na, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanımız Ümit Yılmaz'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. 1571 yılında Osmanlılar tarafından alınan Kıbrıs'a o dönemde 20 bin asker, 10 bin zanaatkar insan yerleştirilmiş.

1878 yılına kadar Osmanlı toprağı olarak huzurlu bir yaşam süren Kıbrıs halkı adanın 1878 yılında İngilizler'e kiralanmasıyla birlikte eski günlerini arar olmuş. 1974 yılı barış harekatıyla birlikte eski özgürlüğüne tekrar kavuştu. Bizde 35 yıl önce gittiğimiz topraklarda anılarımızı tazeledik" dedi.

Vali Çolak ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanlarında olacaklarını söyledi.
Ziyaretin sonunda Başkan Durak, Vali Çolak'a KKTC yetkilileri tarafından hediye edilen kabartma Kıbrıs haritasını hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 14:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?