5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Genç polislerin diploma heyecanı

BİLECİK'TE YENİ POLİSLERİN DİPLOMA HEYECANI

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören polis adayları yemin ederek memurluğa ilk adımını attı.

Bilecik'te 5. dönem 361 polis adayı törenle diplomalarını aldı. Mezunlar adına ilk konuşmayı dönem birincisi Ayhan Aslan yaptı.

Aslan" Tarihi, doğası, kültürüyle bu şehirde aldığımız eğitimleri hizmet etmek için kullanacağız. Kanunlardan asla taviz vermeyeceğiz. Gazilerimiz ve şehitlerimizden emanet aldığımız vatanımızı en iyi şekilde koruyacağız" dedi.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hüsamettin Cembekli ise, "Sizlerin görevlerinizi en iyi şekilde yapacağınız inancımız tamdır. Polise suçlunun korkarak, mağdurun ise sevinerek yaklaşması gerekir. Polis mesleği onurlu bir meslektir, gurur duymalısınız. Disiplinli olun ve adaletli davranmaya özen gösterin. Çağın devamlı gelişen ve değişen, sosyal, kültürel şartlarına uyum sağlayan çağdaş Türk polisini yetiştirmesi acısından okumayı, amirlerine saygılı, itaat etmeyi, yasalara bağlı kalmayı, vatandaşlara nazik, güler yüzlü, kibar davranmanızı ve adil olmanızı istiyorum" diye konuştu.

Vali Musa Çolak da polisin başarısının halkın güvenini sağlayacağını ifade etti. Devletin varoluşuyla birlikte içte asayişi ve toplum huzurunu koruma ve onu devam ettirme mecburiyetinin olduğunu anlatan Çolak, "Vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesinin temini, günümüz devlet anlayışının da ana gayelerinden biridir. Kurulduğu günden bu güne emniyet teşkilatımız daima kendisini yenilemesini bilmiş, her alanda suç ve suçlularla mücadele konusunda teknolojinin en yeni olanaklarını kullanmış, huzur ve güvenin sağlanmasında kazanılan üstün başarıyla milletimizin polisine olan haklı güveni ve manevi desteğini kazanmıştır. Özellikle ülkemizin güvenliğine ve demokrasimize yönelik suçlarla son yıllarda artan bilişim suçlarına karşı aldığı başarılı sonuçlar bunun bir örneğidir" şeklinde konuştu.

Polisin nitelikli davranışlar göstermesinin teşkilatı güçlendireceğini vurgulayan Çolak, "Unutmayınız ki toplumla bütünleşmeyen bir kurumun başarıya ulaşma şansı yoktur. Mesleki eğitiminizi aldığınız Bilecik en önemli manevi değerlerinden olan Şeyh Edebali'nin çağdaş kamu yönetimi için mihenk taşı niteliğindeki 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünü asla unutmayın. Hizmetlerin en iyisine layık olan halkımız için bu ilkeye uygun hizmet üretin. Görevinizin ifasında, vatandaşın güven ve itimadını kazanmayı, ne pahasına olursa olsun hak ve adaletten ayrılmamayı kendinize ilke edinin" dedi.

Konuşmaların ardından yaş kütüğüne dönem birincisi Ayhan Aslan plaket çaktı. Okul birincisine diploma ve hediyelerini Vali Musa Çolak takdim etti. Dereceye giren diğer öğrencilere ise diplomaları ve hediyeleri protokol tarafından verildi. Öğrenciler tören sonunda keplerini havaya attı.

BİLECİK'TE YENİ POLİSLERİN DİPLOMA HEYECANI
BİLECİK'TE YENİ POLİSLERİN DİPLOMA HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 11:16:04
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 11:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?