8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Genç polislerin mezuniyet sevinci

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi, 3. dönem mezunlarını verdi.

4 yıllık fakülte mezunu olan 468 öğrenci, yemin ederek diplomalarını aldı.

Mezuniyet törenine Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Vali Musa Çolak, Garnizon Komutanı Ümit Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Yılmaz, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Necip Berber, "Öğrencilerimizin ne vermeye çalıştıksak fazlasıyla aldıklarını görmek bizleri mutlu etmiş ve tüm yorgunluğumuzu unutturmuştur. Sizleri emniyet teşkilatımıza katmanın mutluluğu içersindeyiz. Görevinizi yaparken daima hukukun üstünlüğünü ön planda tutarak insan haklarına saygılı davranmanızı bekliyoruz. Görevinizin kutsal ve zor olduğunu unutmayın" dedi.

Vali Çolak da, "Kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan Bilecik'ten gururla ayrılacaksınız. Bilecik'in gönüllü temsilcilerisiniz. Gayemiz kaliteli polis yetiştirmektir. Polis halk ilişkileri çok önemlidir. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Sizlerle gurur duyuyoruz. Maddi ve manevi alanda sizlere desteğe devam edeceğiz. Burada gösterdiğiniz başarıları gerçek meslek hayatınızda göstereceğinize inancım tamdır. İnsan haklarına saygılı, kendinize sürekli yetiştirmek, vatandaşa hizmet etmekle mesleğinize devam edeceksiniz. Polis teşkilatı 163 yıllık tarihiyle ülkemizin en eski en köklü kurumlarından birisidir" diye konuştu.

Dönem birincisi Nazmi Vatansever konuşmasının ardından yaş kütüğüne plaket çaktı. Konuşmaların ardından ilk ona giren öğrencilere diplomaları Vali Musa Çolak ve protokol tarafından takdim edildi. Diploma teslim töreninden sonra öğrenciler yemin etti. Eğitimini tamamlayan polis adayları, polis marşını hep bir ağızdan söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 12:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?