5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Gerçek gibi tatbikat

Bilecik'te sivil savunma ekipleri ve kamu kuruluşlarının katıldığı geniş çaplı tatbikat gerçeğini aratmadı.

Senorya gereği Bilecik'te yedi şiddetindeki deprem meydana geldiği farzedilerek, depremin sebebiyet verdiği enkaz bölgesine ekipler sevk edildi. Ayrıca, trafik kazaları ve yangınlara da müdahale edildi.

Deprem sonrasında yapılması gerekenler, depremde mahsur kalanlar için neler yapılabileceği tatbiki olarak gösterildi. Her ayrıntının düşünülerek uygulandığı tatbikatta, temsili olarak çöken binanın altında mahsur kalan vatandaşlar canlandırılırken, yaralanan vatandaşlara başarıyla ilk yardım yapıldı. Öğrencilerin de rol aldığı tatbikatta acı ve göz yaşı hakimdi. Bilecik'te meydana gelebilecek depremlerde alınması gereken tedbirlerin test edildiği tatbikat iki saat sürdü. Kurtarma ekipleri son teknoloji ürünü malzemeler ile enkaz altındaki vatandaşları kurtardı. Deprem sonrası doğal gazdan dolayı yanan bir bina da itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Bilecik Vali Yardımcısı Metin Çınar'ın yönettiği deprem tatbikatı Ertuğrulgazi Mahallesi'nde yapıldı. Tatbikata katılan ekipler göz doldurdu.
Bilecik İl Savunma Müdürü Abdullah Kırlı, "Ekipler arası iş birliğinin geliştirilmesi, personelin birbirini tanıması, kriz merkezinin işleyişini sağlamayı ve afetler konusunda tüm kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedefledik" dedi.

Tatbikata, Bilecik Emniyet Müdürlüğü, İl Sivil Savunma Müdürlüğü, Tugay Komutanlığı, Sivil Savunma ve Kurtarma Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay, Özel İdare, Bilecik, Yıldırım ve Nilüfer belediyelerinin ekipleri iştirak etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 16:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?