7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Giyim kurslarına büyük ilgi

Bilecik'e bağlı Pazaryeri ilçesi Halk Eğitimi Merkezi'nce Demirköy'de açılan giyim kurslarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Haftada bir cuma günleri yapılan kursa, 20 kursiyer devam ediyor.

Demirköylülerin kurs taleplerini değerlendiren Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü köy muhtarlığının verdiği destekle kursu başlattı. Yaklaşık 5 yıldır köylerinde böyle bir kursun açılmadığını belirten kursiyerler, memnun olduklarını belirterek, gelecek yıl da aynı kursun açılmasını istedi. Ev aksesuarları ve bluz elbise olarak 2 ayrı branş halinde açılan kursların usta öğreticiliğini Habibe Ediz yapıyor. Mayıs ayı sonunda yapılacak sergi ile kurslar sona erecek ve kursları başarı ile bitirenlere sertifikaları verilecek.
Pazaryeri ilçe merkezinde de verilen kurslara vatandaş büyük ilgi gösteriyor. İtalyanca, doğalgaz- kalorifer, saz, cezaevinde okuma-yazma, giyim kurslarından sonra yeni açılan "Benim Ailem Kursu"na 13 kişi devam ediyor.

Annelerin haftada yarım gün katıldığı benim ailem kursuna, toplam 360 saat olup, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Kursun usta öğreticiliğini Zeynep Karasu yapıyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 09:23:31
Güncelleme :10 Ocak 2008 Perşembe 09:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?