5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Göçükten dram çıktı

Bilecik'in Bozüyük ilçesi yakınlarında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçi Hasan Dağlı'nın eşinin 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. Bilecik Valisi Musa Çolak olay yerinde incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Bozüyük Mekece duble yol çalışması sırasında öğle saatlerinde kanalizasyon çalışması yapılırken göçük meydana geldi. Bir çocuk babası işçi Hasan Uçan (35) olay yerinde hayatını kaybederken, 2 işçi de toprak altından ağır yaralı olarak çıkartıldı.

Yaralı işçi Hasan Uçan Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesine sevk edilirken, diğer yaralı işçi İsmail Çelik ise Bozüyük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  Ölen Hasan Dağlı'nın bir çocuk babası ve 15 günlük işçi olduğu, eşinin de 6 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Olay yerine gelen Vali Musa Çolak ve İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren yetkililerden bilgi aldı. Vali Musa Çolak, "Bozüyük Mekece duble yol çalışmasında vahim bir olay meydana gelmiştir. Bir işçimiz ölürken 2 işçimiz de ağır yaralanmıştır. Cumhuriyet Savcısı gerekli tahkikata başlamıştır. Olayla ilgili ihmali olanlar varsa gerekenler yapılır. Bir daha böyle üzücü olaylar inşallah yaşanmaz" diye konuştu.

Olay yerine gelen ölen işçi Hasan Dağlı'ın yakınları amcası ve dayısı sinir krizi geçirdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 15:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?