5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Hayvancılığı geliştirme projesi

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, damızlık sığır yetiştiriciliği projesi kapsamında yapılacak 16 hayvan barınağının temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Musa Çolak, hayvancılığın tarımın lokomotif sektörü olduğunu belirterek, köylünün ekonomik durumunun daha iyi olması ve hayvancılığın geliştirilmesi için çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Devlet olarak vatandaşa sadece balık yedirmek değil, balık tutmasını da öğretmeye çalıştıklarını, bu çerçevede süt sığırcılığı, seracılık gibi istihdam oluşturacak projelere büyük önem verdiklerini ifade eden Vali Çolak, "İlimizde tarım ve hayvancılığının arzu edilen seviyeye gelmesi için çalışıyoruz. Bakanlığımızın politikaları başta olmak üzere, çalışkan ve üretken çiftçilerimizin gayretleriyle tarım ve hayvancılığın daha iyi bir durumu geleceğine inanıyorum. Çiftçilerimizin gelişen ve değişen tarım ve hayvancılık teknolojilerini ve metotlarını kullanması ve her türlü yeniliğe açık olması başarımızı arttıracaktır" dedi.

İl Müdürü Aydın da, damızlık sığır yetiştiriciliği projesinin toplam yatırım tutarının 2 milyon 746 bin 927 lira olduğunu, bunun 1 milyon 113 bin 80 lirasının kooperatife kredi olarak kullandırılacağını, geriye kalan 1 milyon 633 bin 847 lirasının projeyi uygulayan ortaklar tarafından karşılanacağını kaydetti.

Kooperatif Başkanı Or ise, yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alan üzerine 3 bin 600 metrekare kapalı hayvan barınağı yapılacağını, Bilecik'te ilk defa 16 hayvan barınağının bir ada olduğunu söyledi. Or, Ağustos sonunda inşaatı bitirerek, sığır ihalesini yapmayı planladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Çolak, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve beraberindekiler 16 hayvan barınağının temelini attı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 11:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?