7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

İftara kadar değil mezara kadar

Yeşilay Bozüyük Temsilcisi Salih Güven mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yaptığı kısa açıklamasında Ramazan ayının sigarayı ve alkolü bırakmak için çok iyi bir fırsat olduğunu söyledi.


Güven “Dünyadaki tüm Müslümanları, kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzaklaştıran ve arındıran kutsal Ramazan ayı, bu kez nikotinin ve alkolün esiri olup hem kendilerinin hem yakınlarının hayatını tehlikeye atan sigara ve alkol bağımlılarının bu zararlı alışkanlıklarından kurtulmalarında, büyük önem taşımaktadır.

Ramazan ayının ilk günleri olması sebebiyle iftara kadar nasıl olsa sigara içmiyoruz. Yine araştırmalara göre insanlarımızın büyük bir kısmı Ramazan ayında alkol almıyor. Bu ise şunu göstermektedir “ hiç içmesek de yapabiliriz” Ramazan ayı sigarayı bırakmak için iyi bir fırsattır. Gün boyu nikotin almayan vücudumuzun iftardan sonra da nikotin alma isteği giderek zayıflayacaktır.

Ramazan’ın ilk günlerinde nikotinin yokluğu vücudumuzda hissedilebilir; ancak ilerleyen günlerde bu etki yok olur. Ayrıca iftardan sonra arka arkaya yakılan sigara damar sistemini de altüst etmektedir. Peş peşe yakılan sigaralar, kalp rahatsızlığı olanlarda kalp krizine kadar varan sonuçlara zemin hazırlamakta. Bu ise iftarda sigara içmememiz için bir gerekçedir. Siz isterseniz bunu çok rahat yaparsınız. Ardından diyelim ki hadi sigaraya elveda, iftara kadar değil, sonsuza kadar” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 01:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih doğru IP: 85.107.75.xxx Tarih : 26.09.2007 21:41:58

sigara kullanan kişilerin sigarayı bırakması için ne 11 ayın sultanı RAMAZANA nede ilçalara ihtiyaç vardır . ilk önce herşey insanın beyninde bitiyo bir insanın iradesi olması lazım ben bu sigrayı bırakıyorum dedi mi bırakması lazım..