5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

İGM üyesinden müftüye dayak

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, çökme tehlikesi bulunan camiyi yıkmak ve yerine müftülük kompleksi ile yeni cami yapmak isteyen müftünün İl Genel Meclis Üyesi tarafından dövüldüğü öne sürüldü. Müftü 5 günlük rapor alırken, olay yargıya intikal etti.

Gölpazarı Müftüsü Mehmet Kaya, İstiklal Mahallesi'nde bulunan Yeni Camiyi, çökme tehlikesi bulunduğu için yıkmak istedi.

Durum Kaymakam Ömer Şahin ve Bilecik Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop'a bildirildi. Yıkım kararı kesinleşince Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Nuri Arslan, Müftülüğe giderek, yıkım kararının aceleye getirildiğini, cemaatin camisiz kalacağını gerekçe göstererek müftüyle tartışmaya başladı. İddiaya göre tartışma kavgaya dönüştü ve Nuri Arslan müftüyü dövdü. Yumrukların konuştuğu kavganın ardından, 60 yaşındaki Müftü Mehmet Kaya'nın gözlüğü kırıldı.

Çeşitli yerlerinde darp izleri oluşan ve tansiyonunun yükselmesi sonucu Gölpazarı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan müftüye 5 gün iş görmez raporu verildiği öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 19:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kayarım IP: 85.103.138.xxx Tarih : 1.10.2009 11:15:20

5 gün mü o adam geldiğinden beri iş göremeyen bir adam zaten kendine lojman yapma sevdalısı müftü emekli olacak lojman gölpazarında bir müftü düşününki yıllar karısını ailesini görev yaptığı yere getirmemiş acaba neden acıbadem malikanesi olacak gölpazarı yazlıgı ben olsaydım 2 tane ile kurtaramazdı ya neyse