7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

İl Özel İdaresi'ne iki yeni iş makinesi

Bilecik İl Özel İdaresi'ne iki iş makinesi alındı. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, yeni alınan ekskavatör ile kepçenin kanalizasyon, yol, içm esuyu ve onarım işlerinde kullanılacağını söyledi. Nalbant, yaptığı açıklamada, makine parkında bulunan iş makinelerinin bir çoğunun 10 yaşın üzerinde olduğunu ve ekonomik ömrünü zaman içerisinde doldurduğunu belirterek, makinelerin çalışmışlık durumuna göre 8-10 yıl sonra yedek parça masraflarının arttığını belirtti. 

Nalbant, “Zamanla eski iş makinelerini yenilemek lazım. 350 bin YTL’ye ekskavatör ile kanal kazıcı kepçe aldık. En az 10 yıl bu iş makinelerimiz fazla arızalanmadan hizmet verir. Eski makineler için her yıl 500 bin YTL’ye yakın yedek parça masrafı yapıyoruz. Makineler yeni olsa o masrafı yapmaz, hatta yedek parça parasıyla her yıl birkaç makine alırız" dedi. 

Nalbant, işçiliğini köylülerin yapmasıyla devlet-vatandaş işbirliğinin bir örneğini sergilediklerini ve Bilecik genelinde köylerin yüzde 60’ında kanalizasyon şebekesi bulunduğunu belirterek, Türkiye rakamlarının çok üstünde bir rakam olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 15:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?