2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

İlaç kuyrukları masaya yatırıldı

Bilecik’te, SSK’lıların serbest eczanelerden ilaç almaya başlamalarıyla birlikte yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı. Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya çok sayıda eczacı katıldı.

Eczacılar Odası Bilecik Şubesi Başkanı Önder Akbay, Bilecik nüfusunun yüzde 75’inin sigortalı olduğunu hatırlatarak, "SSK’lıların serbest eczanelerden ilaç almalarına imkan tanınması yerinde ve doğru bir karardır. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan böyle bir uygulamadan uzun yıllar sonra vazgeçilmesi kutlanacak bir karardır" dedi. SSK’nın alt yapısının bu tür organizasyona hazır olmadığını dile getiren Akbay, şunları kaydetti:

"Bir sıkıntı ise, ilacı SSK’lıya verebilmek için talep etmek mecburiyetinde kaldığımız bir sürü evrak ve kırtasiyedir. Sigortalı 7 çeşit evrak düzenlemek zorundadır. Zira eczacı 8 çeşit sigortalı ile muhatap olmaktadır. Asıl sıkıntı bilgisayar sisteminden kaynaklanmakta. 10:00-17:00 saatleri arasında bilgisayarda reset’e girmek mümkün değil. İlaçları verip veremeyeceğimizi görmek, sözleşme şartlarına uygunluğun kontrolü ve sistemden provizyon almak mecburiyeti var. Sisteme girmeden ilaç vermek mümkün değil. Bizim iyi niyetimizden dolayı kaos yaşanıyor. Biz hizmetin karşılığını almak istiyoruz. 13 gündür sigortalılara ilaçlarını sisteme girip provizyon almadan verdik. Bu bizim tamamen iyi niyetimizden kaynaklanıyor. Provizyon almadan verdiğimiz ilaçlar yüzünden büyük maddi sıkıntılarla karşılaştık. Bilecikli sigortalılar, ilaçlarını, eczacıların maddi ve manevi büyük fedakarlığı sayesinde alabilmişlerdir. Eğer SSK’dan zamanında ödeme olmazsa, hiçbir eczane sahibi bu işi kaldıramaz, 4 Nisan’dan sonra ilaç veremeyebiliriz."

Akbay, SSK’lıların elle yazılan karnelerinin geçersiz olduğunu, bilgisayarlı karne almaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 20:35:04
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 13:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?