7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

İnhisar Nar Festivali

Bilecik'in İnhisar ilçesinde bu yıl onuncu düzenlenen Nar Festivali ilgi gördü. 

Festivalde konuşan Vali Vekili Metin Çınar, Türkiye'nin bir çok coğrafi bölgesinde mülki amir olarak görev yaptığını ve Türkiye'de Bilecik kadar üretken olan az il bulunduğunu belirterek, "Bilecik'in Osmaneli'nde karpuz, Gölpazarı'nda kiraz, Pazaryeri'nde şerbetçiotu, İnhisar'da nar yetiştiriliyor. Bizim köylümüz arazisini işleyip, ürettiğini de satıyor. Bu üretkenliği ile de Bilecik ne kadar övünse azdır. İnhisar ilimizin en küçük ilçesi olmasına rağmen, sebze ve meyve üretiminde en büyük pay İnhisar ilçemizindir. Dünya küresel ısınmayla karşı karşıya. İnhisar gibi su havzalarında bulunan tarım alanlarının önemi bir kat daha artıyor. Bunun için de birliklerimizi, kooperatiflerimizi, soğuk hava depolarımızı ve ambalajlama tesislerimizi kurarak bunu iyi yönetelim." dedi. 

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz da, Türkiye genelinde ve Bilecik'te hiç bir iktidar döneminde tarıma bu kadar destek verilmediğini belirtti. Poyraz, daha önceki iktidarlar döneminde yıllık 2 milyar YTL'yi geçmeyen tarımsal desteklemelerin, kendi dönemlerinde 5 milyar YTL'nin altına düşmediğini anlattı. 

İnhisar Belediye Başkanı İkiz de, bu tür faaliyetlerin ilçe ekonomisine katkı sağladığını, meselelerin büyük kısmının şenlikler sayesinde çözüme kavuştuğunu ifade ederek, Marmara bölgesinin en büyük nar üreticiliğinin İnhisar bölgesinde olduğunu söyledi. 

Festivale, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Vali Vekili Metin Çınar, Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop, İnhisar Kaymakam Vekili Yakup Canbolat, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. 

Bilecik Belediyesi Mehter Takımı ve Söğüt halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından en iyi nar yetiştiriciliği yarışmasında birinci olan Kazım Dolapçı'nın ödülünü Vali Vekili Çınar, ikinci Murat Güler'in ödülünü Milletvekili Poyraz, üçüncü Hasan Şeremet'in ödülünü ise Milletvekili Tüzün verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 12:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?