7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

İnhisar'da nar üretimi katlanacak

Marmara Bölgesi'nin en önemli nar üretim merkezlerinden olan Bilecik'in İnhisar ilçesinde yapılan sulama sistemi ile nar üretiminin 10 bin tona çıkması bekleniyor.

İnhisar Belediye Başkanı Hüseyin İkiz, yaptığı açıklamada, Sakızbeli mevkiinde sulanamadan boş bekleyen yaklaşık bin dekar arazinin 2007 yılında Vali Musa Çolak'ın desteği ve DSİ Bölge Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda sulamaya açıldığını söyledi.

DSİ Bölge Müdürlüğü ile İnhisar Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa örnek bir çalışma yaptığını ifade eden İkiz, şu bilgiyi verdi: "DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından Sakarya Nehri kenarına açılan sondaj kuyusundan 132 kilovatlık bir dalgıç pompayla, 2 bin 700 metrelik yerden 250'lik çelik boru kaynak yapılarak hatta su basmak için döşenmiş ve haziran ayında 40 litre-saniyelik debisiyle terfi hattından sulanmaya başlamıştır. Yaklaşık 300 rakımın olduğu bu bölge her türlü meyve ve sebze üretimi için çok elverişli olup, bu alanlarda 8-10 yıl sonra yıllık 5 bin ton nar üretimimiz iki katına çıkacaktır." İkiz, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Vali Çolak'a, DSİ Bölge Müdürü Remzi Ertek'e, Bölge Müdür Yardımcısı Savaş Sekli ve Şube Müdürü Fazlı Bayır'a teşekkür etti.

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 13:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?