8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

İnönü Zaferi'nin 87. yıldönümü

İnönü Zaferi'nin 87. yıldönümü, Bilecik'in Bozüyük ile Eskişehir'in İnönü ilçelerinde törenlerle kutlandı. 

İnönü Zaferi'nin 87. yıldönümü kutlamaları, Metristepe Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, tören mangası saygı atışı yaptı. Bozüyük'ün Akpınar köyünde İnönü Şehitliği'nde devam eden törende ise anıta çelenklerin konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Bilecik Valisi Musa Çolak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri AK Parti Adıyaman Milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, TBMM Divan Katibi CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 1. Hava Kuvveti Komutanı Vekili Tümgeneral Şirin Unal, Eskişehir Milletveklileri Nedim Öztürk, Beytullah Asil, Murat Sönmez ile CHP Milletvekilleri Ergün Aydoğan, Eşref Karaibrahim, Tekin Bingöl, Fevzi Topuz, Akif Ekici, Hikmet Erenkaya, Ali İhsan Köktürk ile askeri erkan, milis ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı. TBMM İdare Amiri Fehmi Hüsrev Kutlu, törende yaptığı konuşmada, 87 yıl önce bu topraklarda yaşananların, esarete mahkum edilmek istenen Türk milletinin bağımsızlığı ve onuru için verdiği destansı mücadelenin en şerefli halkalarından biri olduğunu belirterek, "2. İnönü Zaferi, kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında en büyük dönüm noktasıdır. Bu zaferle sadece düşman değil, Türk milletinin makus talihi de yenilmiştir" dedi. 

Törende Bilecik Valisi Musa Çolak, TBMM İdare Amiri Fehmi Hüsrev Kutlu'ya Metristepe Anıtı'nı sembolize eden bir plaket verdi. İnönü Zaferi'nde şehit düşen askerlerin ruhuna dua edilmesinin ardından Kutlu, İnönü Şehitliği İmza Defteri'ni
imzaladı. 

Eskişehir'in İnönü ilçeside yapılan törene ise milletvekilleri, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, 1.Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, halk oyunları gösterisi ve resmi geçitle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?