7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

İşadamları Vali Çolak'ı ziyaret etti

Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asyalı 40 Türk işadamı, Bilecik Valisi Musa Çolak'ı ziyaret etti. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından farklı ülkeden davet edilen ve TOBB programı çerçevesinde Bilecik'e gelen iş adamları evvela Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği toplantıya katıldı. Bilecik TSO Başkanı Ahmet Özünlü, Bilecik'in kuruluş ve kurtuluşa beşiklik etmiş büyük bir imparatorluğun kurulduğu tarih kenti olmasının yanında, 1960 yılından itibaren sanayi yatırımlarında öncü şehirler arasında bulunduğunu söyledi. 

Heyet, daha sonra heyet Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti. Vali Çolak, Bilecik'in tarih ve kültür şehri olmanın yanında bir sanayi şehri olduğunu belirterek, iş adamları ile birlikte sanayiyi daha ileriye götüreceklerini ve ülkeler arasındaki ilişkilerin üst seviyeye getireceklerini kaydetti. Milletler arasındaki ekonomik ilişkilerin daha iyi seviyelere gelmesi bakımından iş adamlarına ve sanayicilere büyük görevler düştüğünü ifade eden Çolak, şöyle konuştu:
"Bilecik, 6 organize sanayi bölgesi, 160 büyük fabrikası, 25 bin istihdam ve 1,5 milyarlık dolar ihracatıyla bir sanayi şehridir. Mermer sanayiinin ve seramik sektörünün hızla geliştiği bir kenttir. Özellikle mermer sanayisi konusunda biz iyi seviyelere gelmiş durumdayız. Sizlerin buraya gelmesiyle sanayimizin daha da canlanmasına, hatta devletlerarasındaki milli ve kültürel değerlerimizin de gelişmesine vesile olacaktır. Sanayi bakımından birçok illerden ilerdeyiz." 

Konuşmaların ardından Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova, Makedonya, Özbekistan, Romanya, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan ve Yunanistan'dan gelen iş adamları, Bilecik İşadamları Derneği'ni, Şeyh Edebali türbesini ve Bilecik Müzesi'ni gezdi. Bilecik Belediyesi'ni de ziyaret edecek olan iş adamları, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika ziyaretleri yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:05:46
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 18:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?