5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Jandarmada devir teslim

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, görevini Jandarma Kıdemli Albay Şafak Karakoç'a devretti.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Bilecik Valisi Musa Çolak, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Fikret Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Yılmaz, Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Jandarma Kıdemli Albay Şafak Karakoç, Belediye Başkan Vekili Osman Gezgin, 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Muharrem Akça, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Aker, İl Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç, askeri erkan ve daire müdürleri katıldı.
Tuğgeneral Yılmaz, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı görevinden Jandarma Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanlığına atandığını belirterek, 2 yıllık Tugay Komutanlığı görevi süresince Tugaya bağlı Bilecik, Çanakkale, Kütahya, Söğüt ve Gölpazarı kışlalarında 85 bin 52 Mehmetçiğe askerlik eğitimi vermekten sevinç, gurur ve onurunu yaşadığını söyledi.

Jandarma Kıdemli Albay Karakoç ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ayrılmaz parçası olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın eğitilmiş personel ihtiyacını karşılamada bugüne kadar çok büyük hizmetleri bulunan 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı görevini Tuğgeneral Ümit Yılmaz'dan devralmanın gurur, heyecan ve mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti. Karakoç şöyle konuştu:
"Jandarma Eğitim Komutanlığının önemli bir unsuru olan 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nın komutanlarımızın sevk ve idaresinde başta terör olmak üzere suç ve suçlulukla mücadele eden Jandarma Genel Komutanlığı'nın tüm birimlerine eğitilmiş erbaş ve erler yetiştirerek görevleri daima en iyi şekilde yerine getirmiştir.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürkçü düşünce sistemini rehber edinmiş disiplinli, üstün moral gücüne sahip, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışarak birlik ve beraberliğimize, bölünmez bütünlüğümüze, laik ve demokratik yapımıza kastedecek her türlü iç ve dış mihraklara karşı büyük bir özveriyle görev yapabilecek personeli yetiştirmeye devam edecektir"

Ardından söz alan Korgeneral Demirtaş, gücünü ulusundan alan TSK'nın çeşitli kademelerindeki devir teslim törenlerinin, kutsal vatanın ve tüm ulusun bekası için tefti edilmiş olan ve sarsılmaz bir inanç, azim ve kararlılıkla yürütülen hizmet meşalesinin bir elden diğerine geçirilmesi olduğunu kaydetti.

Değişmeyen ve asil olan tek hususun görev aşkı, heyecanı ve engin yurt sevgisi olduğunu ifade eden Korgeneral Demirtaş, "Vatani görevlerini ifa etmeleri için bizlerin namus ve vicdanlarına emanet edilmiş olan vatan evlatlarını, bilimsel yöntemlere dayalı ve silahlı kuvvetlerimizin istediği şekilde eğitmek, Atatürk'ün ve Atatürkçü düşünce sistemini öğretmek, iyi değerli insan ve yurttaş haline getirmek, bölücü ve yıkıcı unsurlara karşı mücadele için gerekli bilgi düzeyine ulaştırmak hayati öneme haizdir. Onun için bir farklı genel husus ise eğitim ve öğretimdir. Eğitim birliklerinde ifa edilen her türlü görevin büyük önem ve değeri sahip olduğunu ifade etmek istiyorum.

Bu durumda en önemli görevimiz, askerlik hizmetlerini yapmak üzere sizlere teslim edilecek olan vatan evlatlarını kısa süre içerisinde vatanını ve milletini seven, gerekli bilgi ve beceriye sahip olan, Atatürk ilke ve inkılaplarına candan inanan birer Mehmetçik haline getirmek olacaktır. Kıdemli Albay Karakoç'un bütün görevlerinde olduğu gibi bu hizmetinde de özveriyle çalışacağına, Atatürk'ün çağdaş temeller üzerine kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetine ve büyük Türk ulusuna hizmet etmek için canlarını seve seve feda edecek personel yetiştireceğine inanıyorum. 2 yıldır Tugay Komutanlığı görevini başarıyla yürüten Tuğgeneral Yılmaz'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Tören, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz'ın, komutanlık amblemini kıdemli Albay Karakoç'a takması, Albay Karakoç'un komutanlık forsunu ve teşekkür plaketini vermesiyle sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 16:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?