5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Kadın çiftçiler yarıştı

Bilecik'te düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' yarışmasında birinci olan Fatma Aşık ve Nursel Kavak, 14 Mayısta Kütahya'da yapılacak bölge finalinde Bilecik'i temsil edecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca 2004 yılından beri düzenlenen ve bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' bilgi yarışmasının il ayağı Belediye Kültür Sitesi'nde yapıldı. İl Tarım Müdürü Bilgin Aydın, açılış konuşmasında, dünyada ve Türkiye'de zirai üretim ve beslenmede en büyük rolü oynayanların kadınlar olduğunu belirterek, kadınların aile tarımında erkeklerin büyük destekçisi olduğunu kaydetti.

Tarlada çalışan kadının, bitkisel ve hayvani üretimi gerçekleştirmenin yanında, evinin işlerini de yaptığını, ailenin yemeğini yaptığını anlatan Aydın, şöyle konuştu: "Kırsal alanda kadın hem üreten, hem evini idare eden, hem ailesini besleyendir. Kadın toplumun sigortasıdır. Bu büyük sorumlulukları göğüsleyen kadınlarımızın bir birleriyle kaynaşmalarının sağlanması, kadın çiftçilere götürülen eğitimin yaygınlaştırılması hedefleniyor" dedi.

Yarışmada Fatma Aşık ve Nursel Kavak birinci, Müjgan Güzel ve Münire Güzel ikinci, Seval Demirel ve Nazan Demir üçüncü oldu. Dereceye girenlere altın ile çeşitli hediyeler verildi. Fatma Aşık ve Nursel Kavak, 14 Mayısta Kütahya'da yapılacak bölge finalinde Bilecik'i temsil edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 12:28:37
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 12:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?