7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Kadın girişimcilerden Vali'ye ziyaret

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde oluşturulan Kadın Girişimciler Kurulu Bilecik Yönetim Başkanı Zuhal Mansfiel ve üyeler, Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti. 

Kadın Girişimciler Kurulu Bilecik Yönetim Başkanı Zuhal Mansfiel, kadın girişimcilere karşılaştıkları zorluklarda ablalık ve koçluk yapmayı amaçladıklarını söyledi. Bilecik ve ilçelerinde bulunan küçük işletmeleri tespit edip kadın iş gücünü ekonomiye kazandıramak için çabaladıklarını belirten Mansfiel, " 

Ülkemizin nüfusunun yarısı devre dışı, kadınlarımız çalışmıyor. Okutulmayan kızlar, okuyupta çalışmayan kızlar var. Bunları sivil toplum örgütlerinin destekleriyle tespit edeceğiz. Girişimci olmak isteyen kadınlarımız maddi yönden de sıkıntı çekiyor. Ama devletin sağladığı krediler var. Bu kredilerden varlıklarından haberdar olmadıkları için bunu kullanıp işlerini ilerletemiyorlar. Çeşitli toplantılar düzenleyerek anlatacağız" dedi. 

Vali Musa Çolak ise Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu'na her zaman destek vereceğini ifade ederek, "Kadınlarımızın sosyal etkinliklerde bulunmaları ve iş hayatına atılmaları son derece önemlidir. Özellikle Bilecik'te kadınlarımızın okuma oranları çok yüksek. Yaptığınız çalışmalarla iş imkanları sağlanacak, üretim yapılacak ve istihdam sağlanacaktır. Sanayi, ulaşım, enerji ve pazarlama bakımından Bilecik cazibe merkezidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 16:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?