7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Kampüs için ilk adım atıldı

Bilecik Üniversitesi kampusünün mimari çalışmaları için ilk adım atıldı. Ancak, çalışmaların yürütülmesi için kaynak arayışına ilişkin somut adımların atılmaması, 'tabela üniversitesi' endişelerini artırıyor.

Bilecik Üniversitesi'nin kampus alanının çizimi için çalışmalara başlandı. Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan'ın, örnek bir kampus oluşturma projesi kapsamında sürdürülen çalışmalara ilişkin ilk toplantı yapıldı. Vali Musa Çolak ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın da katıldığı toplantıda, üniversitenin genel kampus alanına ilişkin düşünceler ele alınırken, konunun uzmanları Prof. Dr. İskender Pala ve Mimar Hilmi Şenalp konuya ilişkin teknik bilgiler verdi.

Heyet görüşmelerin ardından kampus alanında inceleme yaparak projenin nasıl uygulanacağı konusunda da görüş alış verişinde bulundular.

Bilindiği gibi Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, daha önceki açıklamalarında, kampus alanını önceden

planlayacaklarını ve yapılanmalarında bu planlamalar doğrultusunda olacağını belirterek, Türkiye'nin en saygın mimarlarının çizeceği örnek bir kampus alanı oluşturacaklarını söylemişti. Rektör Özcan'ın bu yöndeki kararlılığı taktir toplarken, kampus çalışmalarının başlaması olumlu karşılandı.

Yetkililer kampus konusunda ilk adımı atarken, bu kampusün hayata geçirilmesi için gerekli kaynağın bulunmasına yönelik somut adımların atılmaması endişeleri derinleştiriyor. ‘Tabela Üniversitesi' olma korkusu yaşayan Bilecikliler, kaynak konusunda üniversite yönetiminin yalnız bırakıldığını, yöneticilerin somut adım atmakta geciktiklerini öne sürüyorlar. Kaynağın tabana yayılması ve toplumun tüm kesimlerinin elini taşın altına koyması gerektiğini savunan vatandaşlar ve esnaflar, yöneticilerin biran önce harekete geçmelerini ve üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söylediler.

Haber11.net
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 12:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?