2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Kamyoncular eylemde

Bilecik’te 1 Nolu S.S. Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikaların kendilerine yük vermemelerini gerekçe göstererek eylem yaptı.

Organize Sanayi Bölgesi karşısındaki alanda bir araya gelen kamyoncular, kendileriyle görüşme talebini kabul etmeyen fabrika yöneticilerini protesto etmek için bulundukları alanda lastik yaktı. Bunun üzerine olay yerine jandarma ekipleri geldi.

Jandarma Komutanı’na dertlerini anlatan kamyoncular, aylardan beri işsiz olduklarını, Mart ayında vergilerini dahi ödeyemediklerini belirterek, "Bölgedeki fabrikalar, bizden fiyat dahi almadan başka illerdeki kamyoncularla anlaştı. Bunun sebebini anlamış değiliz" dedi.

Üsteğmen Hıdır İhsan Kan, hiçbir meselenin zor kullanılarak çözülemeyeceğini hatırlatarak, kamyonculara fabrika yöneticileriyle anlaşmalarını tavsiye etti. Kamyoncular bunun üzerine, "Biz de konuşarak bu meseleyi halletmek istiyoruz. Ancak fabrika yetkilileri bizimle görüşmüyor" diye dert yandı.

Jandarma Komutanı’nın arabuluculuk sözü vermesi üzerine kamyoncular, eylemlerine son verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 14:55:04
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 11:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
anıl oguz IP: 81.215.139.xxx Tarih : 7.04.2005 20:22:11
bence iki tarafta anlasmalı cunku hepsi esnaf ve bileik insanı kardeligini gostermeli ve bu olayı halletmelidirler.ve hallediceklerdir.