2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Kanserli köyden 'su' iddiası

Bilecik’e bağlı Beyce Köyü’nde, sağlıksız içme suları sebebiyle kanser vakalarının arttığı iddia edildi.

Şehir merkezine 20 kilometre mesafedeki Beyce Köyü sakinleri, temiz içme suyuna hasret. 15 senedir içilemez raporu verilen suyu içtiklerini belirten köylüler, bakteri miktarı çok yüksek olan suyun her türlü hastalığa davetiye çıkardığını söyledi.

Bir zamanlar örnek köy seçilen Beyce Köyü’nün Muhtarı Tevfik Çelik, "1997 yılında tahlil edilen içme suyumuza içilemez raporu verildi. 20 Eylül 2004 tarihinde Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gene aynı şekilde içilemez raporu verildi. Köyümüz yüz hane ve 500 nüfuslu. Şu an mide, bağırsak hastalıkları, hatta kanser vakaları çoğalmış durumda. 30-35 kişi hayatını kaybetti. Benim eşim de kanserden öldü. 2002 yılında köye gelen Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz’a durumumuzu izah ettik. Ama bir ses çıkmadı. 2004 yılında köye yeni su getirilmesi için Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından inceleme yapıldı, ancak bir netice çıkmadı. Defalarca yeni su getirilmesi için yetkili makamlara dilekçe verdim" dedi.

Köy sakinleri ise, "Bize bu suyu bile bile içiriyorlar. Parası olan hazır su içiyor. Bir an önce Marmara mevkiinden çıkan suyun köyümüze getirilmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 14:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?