30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Kapaklar Görkem'i hayata bağladı

KAPAKLAR ENGELLİ GÖRKEM'İ HAYATA BAĞLADI

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin başlattığı 'Kapak topluyor, engelleri aşıyoruz' kampanyasından elde edilen tekerlekli sandalye, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan engelli çocuğa ulaştırıldı.

AKUT ekibi ve Bozüyük'te kampanyanın başlatılmasını sağlayan Nilay Mert, 250 kilogram pet şişe kapağı karşılığında aldıkları tekerlekli sandalyeyi 8 yaşındaki Görkem Gümüş'e evinde teslim etti.

Nilay Mert, Bozüyük Özürlüler ve Engelliler Derneği aracılığıyla küçük Görkem'e ulaştıklarını belirterek, "Kampanyada toplanan plastik kapaklar engellilere umut oluyor. İlk sandalyemizi yüzde 99 oranında özrü olan Görkem Gümüş'e verdik. 250 kilogram pet şişe kapağına karşılık bir sandalye alıyoruz" dedi.

Görkem'in annesi Selma Gümüş, hamileyken kocası doktora götürmediği için oğlunun 6,5 aylık doğduğunu ve yüzde 99 oranında engelli olduğunu söyledi.

Gümüş, "Oğlum zihinsel engelliler okuluna gidiyor. Fakat fizik tedavisi az geliyor. Ayrıca oğlum ara sıra nöbet geçiriyor. Doktorlar, Görkem'in nöbet geçirdiği için gördüğü çoğu şeyi unuttuğunu söyledil. Ben maddi sıkıntılar yüzünden oğlumu tedavi ettiremiyorum. İyileşeceğine dair çimde hala bir umut taşıyorum. Oğlumla beraber annemin evinde kalıyorum. Geçimimizi babam vefat ettikten sonra anneme kalan dul maaşıyla sağlıyoruz. Eşim Görkem'i 2005 yılından beri görmeye bile gelmiyor. Çocuğum engelli olduğu için onu istemiyor. Boşanma davamız sürüyor" dedi.

KAPAKLAR ENGELLİ GÖRKEM'İ HAYATA BAĞLADI
KAPAKLAR ENGELLİ GÖRKEM'İ HAYATA BAĞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 09:22:05
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 01:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?