8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Kapatma davasına tepki

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Bilecik İl Başkanları, iki kişiden birinin oyunun alan AK Parti'nin kapatılmasına tepki göstererek, siyasi partiler kanununun tekrar ele alınıp, parti kapatmanın imkansız hale getirilmesini istedi.


Eğitim-Bir-Sen Bilecik İl Başkanı Turgut Erguvan, Türk insanının darbe ve kapatmalardan bıktığını belirterek, demokrasinin bir kez daha yara aldığını söyledi.

Açılan davanın milli iradeye kilit vurmak olduğunu dile getiren Turgut Erguvan, "Bu tür hareketler gelişen ekonomiye zarar verir. Partileri vatandaşlar büyütür ya da kapatır. Demokrasilerde parti kapatma, idam cezasıyla eşdeğerdir. Ülkenin iyiye gitmesini istemeyen çevreler istikrardan rahatsızlık duyuyor. Bir savcı 70 milyon insanımızı bütün dünya önünde mahcup düşürmüştür. Bu dava yargının acilen derinden ıslah edilmesi gerektiğini bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Türkiye'nin acilen yeni bir hakimler, savcılar, hukukçular nesline ihtiyacı vardır. Türkiye acilen siyasi partiler kanununu tekrar ele almalı ve siyasi partilerin kapatılması neredeyse imkansız hale getirilmelidir. Derhal yapılması gereken şey savcı hakkında dava açılmasıdır. Türkiye'yi dünyada demokrasi, insan hakları, özgürlük ve bilim şampiyonu olarak görmek istiyoruz" dedi.


Memur-Sen İl Temsilcisi İrfan Yelken ise açılan davanın tamamen hukuki içerikten yoksun, suni gerekçelerle dolu olduğunu ifade etti. Ülkede her iki kişiden birinin oyunu almış siyasi partiye belirsiz sebeplerle açılan davanın demokrasiye açılmış bir dava olduğunu vurgulayan Yelken, yargının, suni gerekçelerle, gazete haberlerinden oluşan keyfi sebeplerden oluşan bir iddianameyle kapatma davası açtığını dile getirdi. Türkiye'nin bir muz cumhuriyeti olmadığını söyleyen Yelken, "Siyasi parti kapatılması çözüm değildir. Gazete haberleriyle yargı yönlendirilmeye çalışılarak tahrip edilmekte, adalete inanç yıpratılmaktadır. AB'ye üyelik sürecinde, İKO'da en önemli ülke olma döneminde, 6 yıldır iktidarda olan bir siyasi partinin kapatılmak istenmesi, halkın tercihine ve düşüncesine karşı yapılmış bir darbedir. Daha önce de demokrasiye yapılan müdahaleler her zaman ters tepmiş, halk tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Kafkasya, Balkanlar, Ortadoğu gibi zor bir coğrafyada demokrasi mücadelesini her şeye rağmen devam ettiren bir ülkede, suni ve asılsız gerekçelere sığınılarak parti kapatılmaya çalışılması demokrasiye zarar verecektir. 350 bin üyeli bir sivil toplum örgütü olarak 21. yüzyılda

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 13:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?