7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Kar maskeli soygun dehşeti

BİLECİK'in Osmaneli İlçesi'nde kar maskeli kişiler, karayolunda önünü kesip silah tehditi ile durdurdukları bir firmaya ait altın kurye aracındaki 3 kişiden 2'sini ayaklarından yaraladıktan sonra 5 kilo altınla kayıplara karıştılar.

OTOMOBİLİ KISKACA ALDILAR

Film senaryolarını andıran soygun, bu akşam saat 19.30 sıralarında Osmaneli- Adapazarı Karayolu'nun 5’inci kilometresinde meydana geldi. İstanbul’dan bir firmaya ait yaklaşık 5 kilo altını Afyonkarahisar’a götürmekte olan 25 yaşındaki Emin Morgül yönetimindeki 34 ATZ 52 plakalı otomobil, karayolunun başka araçların bulunmadığı bir sırada plakaları alınamayan 3 otomobil tarafından sıkıştırılarak durmaya zorlandı. Altın kurye aracı durduktan sonra, diğer otomobillerden inen kar maskeli silahlı kişiler, sürücü Emin Morgül ile yanında bulunan 46 yaşındaki Fahri Çevik ve 33 yaşındaki İsmail Büyükköse’yi tehditle araçtan çıkartıp karayoluna yüzüstü yere yatırdı.

AYAKLARINDAN VURDULAR

Kar maskeli soyguncular, otomobilde içinde yaklaşık 5 kilo altın olduğu belirtilen çantayı aldı. Soyguncular, kaçarken uzaklaşıncaya kadar yerden kalkmaları ve kendilerini takip etmemeleri konusunda uyardıkları kurye görevlirinin ayaklarına doğru ateş açtılar. Soygunculara kaçarak izlerini kaybederken kurye görevlilerinden Fahri Çevik ile Emin Morgül, sol bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralandı.

Yaralanan Fahri Çevik ile Emin Morgül, 112 ambulansıyla Bilecik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Fahri Çevik, “İstanbul’dan Afyonkarahisar’a altın götürüyorduk. Osmaneli yakınlarında önümüzde Renault Megan marka bir otomobil gidiyordu. Otomobil birden yavaşladı. Arkamızdan da 2 otomobil geliyordu. Bu araçlar bizi sıkıştırınca sağa yanaşıp durmak zorunda kaldık. O anda 3 araçtan inen kar maskeli kişiler tabancalarını doğrultup bizi aşyağıya indirerek yol kenarına yatırdılar.

Otomobilde yaklaşık 4-5 kilo ağırlığında altın vardı. Altınları alıp tabancayla bacaklarımıza doğru ateş edip kaçtılar'' dedi.
Bilecik Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olay yerinden kaçan sanıkların yakalanması için bölgede geniş çaplı operas yon başlattı.
DHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2007 Pazartesi 09:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?