5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Karakucak Güreşleri yapıldı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde düzenlenen ''10. Oğulpaşa Yayla ve Karakucak Güreşleri''nde Tahir Yılmaz başpehlivan oldu.

Oğulpaşa köyündeki güreşleri, Bilecik milletvekilleri Fahrettin Poyraz, Yaşar Tüzün, Vali Musa Çolak ve eşi Gülsüm Çolak ile çok sayıda yetkilili ve vatandaş heyecanla seyretti. Vali Çolak, Anadolu’ya Orta Asya’dan gelen, gelirken de kültürel değerlerini bu topraklara taşıyarak zengin ve büyük bir medeniyet kuran bir milletin fertleri olduklarını kaydetti. Çolak, bin yıldır bu topraklarda kardeşçe barış ve huzur içinde yaşandığını ifade etti.

AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz da, Oğulpaşa köyünün ekonomisine destek verecek ve tarımını kalkındıracak göleti yaptıklarını belirterek, “Kamulaştırma konusunda Oğulpaşalılar fedakarlıkta bulundu. Eski Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan’a projeyi anlattığımızda bize destek verdi. Yaklaşık 2 milyar TL civarında yatırım yapıldı. Tarım konusunda Bilecik’te son 6,5 yılda yaklaşık 100 milyar TL. baraj ve göletlerimiz için harcama yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü sanayisi kadar tarımı da güçlü olan bir iliz” dedi.

Güreşlerde, büyük orta kategorisinde Mehmet Mehmetov birinci, Hamza Dilber ikinci ve Ömer Ertan üçüncü oldu. Baş altı kategorisinde Ender Kasım birinci, Tuncay Yakışan ikinci ve Beytullah Deliktaş üçüncü olurken, baş pehlivan kategorisinde Tahir Yılmaz birinci, Günay Köseoğlu ikinci, Adem Ustaoğlu ve Halit Parlar üçüncü geldi. Başpehlivan Yılmaz’ın ödülünü Vali Musa Çolak, Köseoğlu’nun ödülünü 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz, Ustaoğlu’nun ödülünü CHP Bilecik Milletvekili Tüzün ve Parlar'ın ödülünü Rektör Prof. Dr. Özcan verdi.

Güreş ağalığını iş adamı Vahdettin Dünya'lı 35 bin TL ödeyerek aldı. Ankara-İstanbul hızlı tren projesini yapan Çin heyeti de şenliklere katılarak, Vali Çolak’a hızlı tren projesinin bulunduğu tabak hediye etti. Vali Çolak ve beraberindekiler, daha sonra, İl Özel İdaresi tarafından devlet-millet işbirliğiyle yaptırılan sulama göletinin açılışını yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?