7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Kazalarda polis beklemeye son

Bilecik İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, önümüzdeki aydan itibaren maddi hasarlı trafik kazalarında polis bekleme döneminin sona ereceğini bildirdi. 

Ceren, 1 Nisan 2008’de tarihinde yürürlüğe girecek kanuni değişiklikle, maddi hasarlı kazalarda tarafların kazanın oluş şekli hakkında anlaşıp kaza tespit tutanağı doldurmaları halinde trafik polisini beklemelerine gerek kalmayacağını söyledi. Ceren, "Bu şekilde bir anlaşma ile olay yerinden ayrılmış olan taraflar, meydana gelen zararın kendilerince doğrudan veya sigorta tarafından karşılanacağını kabul etmiş sayılacak. Ayrıca, yazılı tespit yapmış olsun veya olmasınlar, sonradan yetkilerden kaza tespit tutanağı düzenlenmesini istemeyebilecekler. Böylece meydana gelebilecek trafik sıkışıklığı ve vatandaşın saatlerce beklemesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Tutanak formları kopyalanabilir nitelikte ve en az 2 nüsha olacak şekilde, ruhsat sahibi olan sigorta şirketlerinden toplanan talebe göre bastırılabilecek" dedi. 

Ceren, il genelindeki aile şiddet olaylarına da temas ederek, 2007 yılında 113, bu yıl 21 olay meydana geldiğini, aile içi şiddetin kaynağında maddi sorunların yattığını söyledi. Aile içi şiddette en başta gelen iki olayın alkol ve kumar olduğunu ve 2007 yılında 9, 2008‘te ise 7 kumar olayına el konulduğunu anlatan Ceren, "Bilecikspor'a yardım için ramazan ayında tombala oynatılması kumar, bu da suç teşkil ediyor. Buna müsaade etmedik. Kanunda bunun yeri yok. Önümüzdeki yıllarda da buna izin vermeyeceğiz. İş adamları Bilecikspor'a sahip çıksın. Biz emniyet teşkilatı olarak gönülden destekliyoruz. Yasa dışı yollara hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 12:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?