5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Kendi mezarını kendi kazdı

Bilecik'te bir kişi ölmeden evvel evinin bahçesine mezarını yaptırdı. Bilecik'e bağlı Deresakı köyünde ikamet eden 70 yaşındaki Kadir Kabakçı, öldüğünde evinin tapulu bahçesine inşa ettirdiği mezarına gömülmeyi yakınlarına vasiyet etti.

Eşinden ve dört çocuğundan izin alan Kabakçı, yüzden fazla meyve ağacı bulunan evinin bahçesine gömülmek istiyor.

Avusturya'da işçi olarak çalıştıktan sonra bu ülkeden emekli olduğunu belirten Kabakçı, mezar taşını dahi şimdiden yaptırmış. Bahçesindeki mezarına gömülmeyi çok istediğini belirten Kabakçı, "Toprak insanı çekermiş. Her şey nasip işi, bakarsın Avusturya'ya giderken uçaktan düşeriz, kurt kuş yer. Ancak böyle bir şey başıma gelmezse bahçeme gömülmek istiyorum. Kabrim hazır. Mezar taşını bile diktim. Mermer mezarlık istemiyorum. Mezarının üst tarafından yol bıraktım. İleride buradan yol geçecek olursa mezarıma dokunmasınlar" dedi.

Kabakçı'nın mezarının üstünde bir de arı kovanı bulunuyor. Kadir Kabakçı, "Gündüz öldüğümde ertesi güne kadar cenazem evimde kalsın. Evimde bir gün fazla yatarım. Gündüz arılar sokar diye beni defnedemezler. Akşam gün battığında arı kovanını alırlar, ertesi gün rahat bir şekilde gömerler. Yeşili çok seviyorum. Onun için mezar taşımı yeşile boyadım. Şairin dediği gibi, 'Öleceğimi biliyorum, ot, toprak, gül olacağım'. Mezarımı taş çıkabilir mi diye adam boyu kazdım. Peynir gibi toprak çıktı, insanın yiyesi geliyor, ama nihayetinde toprak bizi yiyecek" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 11:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?