8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Kızılay'dan organ bağışı

Bilecik'te, Kızılay Şube Başkanı Selami Çınar ve beraberindeki 13 kişi organ bağışında bulundu. Bilecik Devlet Hastanesi'ne giderek organ bağışında bulunanan Başkan Selami Çınar, "Bir gün herkese organ nakli lazım olabilir.
 
Bu konuda hep beraber hassas olmamız gerekir. Ne kadar organ bağışında bulunursak o kadar insanın hayatı kurtulacak. Acı çeken insanların acılarını dindirmek bizim için çok büyük mutluluktur. Bilecik'te organ bağışının az olması bizi üzdü. Biz bu sayıyı çoğaltmak için çalışmalarımıza hız vereceğiz." diye konuştu. 

İl Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan ise, "Kızılay gibi sivil toplum kuruluşlarının da organ bağışı konusunda örnek olmalarını beklemekteyiz. Bilecik genelinde organ bağışı oranı 275. Biz bu sayının çoğalması için kampanyalar düzenliyoruz. Ülkemizde organ bağışı istenilen seviyede değildir. Beyin ölümü gerçekleşmiş birinin, ölmeden evvel kendi isteği ve şahitler ile veya beyin ölümü gerçekleştikten sonra yakınlarının izniyle organlarının bir hastaya takılmasına müsaade etmesine organ bağışı demekteyiz. 18 yaşını doldurmuş ve akli dengesinin yerinde olması şarttır." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 13:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?