30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Kontör dolandırıcılığı tatbikatı!

BİLECİK POLİSİNDEN KONTÖR DOLANDIRICILIĞI TATBİKATI

Bilecik polisi, kontör dolandırıcılarına karşı vatandaşları tatbikatla bilgilendirdi.

Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, vatandaşları çeşitli operatörlere ait numaralardan rastgele arayıp veya mesaj çekerek dolandıran kişilerin yöntemlerini halka anlatmak maksadıyla tatbikat düzenledi. Tatbikatta, senaryo gereği bir polis memuru dolandırıcıyı, diğer polis de dolandırılan şahsı canlandırdı. Dolandırıcıyı canlandıran polis memuru, rastgele aradığı vatandaşa fondan polis telsizi dinleterek, "Emniyetten arıyorum, ben başkomiserim. Yaptığınız görüşmeler sonucu sizin cep telefonunuzu

teröristler kullanıyor. Sim kartlarınız kopyalanmış, yurt dışı ile yüklü miktarda görüşmeler yapılıyor. Size yüklü miktarda fatura gelecek. Bu hatayı düzeltmemiz lazım. Bunun için bana dört adet 250 TL'lik cep telefonu kontörü alın ve üzerindeki rakamları bildirin" diye talimat verdi. Dolandırılan şahıs, panik halinde karşı tarafa kontör yükledi. Temsili olarak canlandırılan tatbikatı vatandaşlar ilgiyle takip etti.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan, "Bu gibi telefonla arayan şahıslara itibar edilmemeli. Arayan kişiler güven vermek için telefonda telsiz, siren gibi mekanik ses kullanıyor. Devlet kurumlarının adını ve unvanını kullanarak kendilerini polis, asker, savcı diye tanıtan, para veya kontör isteyen kişilere kimse kanmasın. Devlet görevlileri sizi arayarak herhangi bir sebeple kontör veya para talebinde bulunamaz. Konu ile ilgili en yakın polis merkezine veya 155 Polis İmdat telefonuna bilgi verin" diyerek, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

BİLECİK POLİSİNDEN KONTÖR DOLANDIRICILIĞI TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 17:28:03
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 23:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?