5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Köy yolları incelendi

Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, üyeler Halit Gölcan, Kemal Ünver ve Hikmet Turan ile birlikte köy yollarında incelemelerde bulundu.

Çakırpınar köyü arasındaki yola ikinci kat asfalt atılması ile Çakırpınar-Selöz arasını iki kilometreye indiren stabilize yol inşaatı ve Selöz köyü girişindeki keskin virajın genişletilmesi için yapılan çalışmayı yerinde inceleyen İl Genel Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, "Hizmetleri yerinde görmek için böyle bir gezi tertip ettik" dedi

İGM üyeleri daha sonra Çakırpınar köyünde bir kahvede vatandaşlarla görüşüp dertlerini dinledi. Köy muhtarı Yaşar Kaya, "Yapılan çalışmalardan memnunuz, bu tür çalışmaların devamını bekliyoruz. Selöz, Çakırpınar ve Dereşemsettin köyü bağlantılı minibüs hattı kurulmasını istiyoruz" dedi.
İGM üyeleri daha sonra Selöz köyüne giderek buradaki çalışmaları inceleri ve köylülerle görüştü.

Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, "Selöz göleti yirmi yıl önce planlanmış, Bursa Köy Hizmetleri tarafından sekiz yıl planı, etütleri yapılmış, fakat bir türlü gövde inşaatına başlanmamış. Kamulaştırma çok uzun zaman aldı. Bir an evvel bitirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. 2008 yılında kamulaştırması bitti. Eskişehir Bölge Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile karşılıklı protokol imzalandı. Malzeme çekimine başlandı. 2010 yılında gölet inşaatının bitirilmesi planlanıyor. Gölet için geçen yıldan ayırdığımız bütçe var" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 14:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?