5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Kültürel miras tespit edilecek

Bilecik Valisi Musa Çolak'ın talimatı doğrultusunda şehirdeki kültürel mirasın tespit edilerek korunması amacıyla kurulan 'Kültürel varlıklarını araştırma ve tespit etme komisyonu' çalışmalarına başladı.

Vali Yardımcısı Kubalı, komisyonun il genelinde tüm kültürel mirasın araştıracağını ve envanter çalışması yarak kayıt altına alacağını kaydetti.

Çalışmalar kapsamında merkez Vezirhan beldesindeki Roma dönemine ait açık hava tapınım alanı ile Gölpazarı Küçükyenice Köyü Sakarya Nehri kenarındaki Bizans döneminde kullanılan köprü kalıntısını tespit ettiklerini anlatan Kubalı, "İlimizin kültürel varlıklarını tüm boyutlarıyla bir kitap halinde yayınlamayı düşünüyoruz. Şu ana kadar birçok kültür varlığımızı restore ettik. Toplumların ilerleme düzeyleri ve gelişme dereceleri kültür varlıklarına ne derecede sahip çıktıklarına bağlıdır. Bilecik'in her metrekaresinde bu uygarlıklardan izler vardır. Bilecik'in kültür ve tarih varlıklarını tespit edip, koruma altına almayı ve tanıtmayı görev biliyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Kubalı, komisyonda Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Küçükarslan, Bilecik Müzesi Arkeoloğu Abdurrahman Aktaş, Arkeolog Tuba Konuk ve Sanat tarihçisi Erdal Mean'ın görev aldığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 18:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?