30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Kuyumcuda saniye saniye hırsızlık

KUYUMCUDA SANİYE SANİYE HIRSIZLIK

Birçok ilde hırsızlık suçundan aranan 3 zanlı, Bilecik'te bir kuyumcunun dikkati sayesinde yakalandı. Çok sayıda sabıkası bulunan 3 kadının bilezikleri çalmaları, güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi.

Bilecik'te faaliyet gösteren Işıl Kuyumculuk'a akşam saatlerinde gelen 2 kadın, tezgahtarı oyalayarak bileziklere bakmak istedi.

Bu sırada içeri giren bir kadın ve bir erkek, diğer tezgahtarı oyalayıp dikkatini dağıtmaya çalıştı. Şüpheliler, tezgahtarların bir anlık dalgınlığından yararlanarak değeri 5 bin lira civarında olan 4 bileziği çaldı. Dükkandan çıkmaya hazırlanan zanlıların durumundan şüphelenen tezgahtar ve dükkan sahibi Naci Uzunköprü, bileziklerin yerinde olmadığını görerek şahıslara, "Aldıklarınızı hemen bırakın. Yoksa polis çağırırım" dedi.

Dükkan sahibinin sözlerine aldırmayan ve bir şey çalmadıklarını söyleyen zanlılar hızla dükkandan çıktı. Kuyumcu, dükkanın çıkışında önlerini kestiği şahısları, "Bilezikleri siz çaldınız, güvenlik kamerasından izleyeceğiz. Yoksa bir yere gidemezsiniz" diyerek tekrar içeri soktu.

Durumun ciddiyetini fark eden ve olayın polise yansımasını engellemek isteyen şüphelilerden erkek olan hemen olay yerini terk edip kayıplara karışırken, kadınlar ise dükkana girmek zorunda kaldı. İş yeri sahibi şahısları güvenlik kamerasına doğru götürürken, kadınlardan biri, müşterilerin arasına karışarak çaldığı 4 bileziği göstermeden tezgahın üzerine bıraktı. Güvenlik kameraları bunu da tespit ederken, kuyumcu bu sırada durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis şahısları sorguladı.

S.G.'nin (35) 11 iş yerinden hırsızlık, A.A.'nın (34) 16 iş yerinden hırsızlık, Z.K.'nin de (37) 21 iş yerinden hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğu tespit edildi. Adana, Mersin, Antalya, Bursa, İzmir ve Eskişehir gibi birçok ilde aynı yöntemle hırsızlık yaptıkları bildirilen zanlıların arandığı öğrenildi. Firar eden erkek şüpheli aranırken, adliyeye sevk edilen 3 kadın tutuklandı.

Zanlılar, verdikleri ifadede, kaçan şahsı tanımadıklarını, Bilecik'e Şeyh Edebali Hazretleri'nin türbesini ziyarete geldiklerini, bu sırada yanlarına yaklaşan bir adamın kendilerini bilezik alma vaadiyle kandırıp kuyumcuya getirdiğini söyledi.

KUYUMCUDA SANİYE SANİYE HIRSIZLIK
KUYUMCUDA SANİYE SANİYE HIRSIZLIK
KUYUMCUDA SANİYE SANİYE HIRSIZLIK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 11:34:01
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 16:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?