8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Malili işadamlarından Bozüyük'e ilgi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen 3. Afrika Dış Ticaret Köprüsü Programına katıldıktan sonra Türkiye'deki işadamlarıyla ortak ticaret ve yatırım görüşmeleri yapan Malili işadamları, Bozüyük'te sıcak bir ilgiyle karşılandı. 

Bozüyük Kaymakamlığı ve Bozüyük Belediyesi'nin katkılarıyla ağırlanan 14 kişilik Mali heyeti, Türkiye ve dünya devi olan Ford Otosan, Eczacıbaşı (Vitra), Demirer Kablo'nun fabrikalarını gezdi. Bozüyük'te gördükleri endüstri atılımından dolayı ufuklarının çok genişlediğini ve fabrika tesislerine hayran kaldıklarını söyleyen Mali heyeti, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Yabancı işadamlarının onuruna düzenlenen geceye, Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Tekeli, Yönetim Kurulu Başkanı Habib Esel ve çok sayıda işadamı katıldı. Özel Başarı Eğitim Kurumları Genel Müdürü Selim Demiralp, Mali'de her alanda bakır iş sahasının bulunduğunu, bu alanın Türk işadamları tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Milletvekili Poyraz ise bu sene Mali'nin başkenti olan Bamako'ya büyükelçilik açılacağının müjdesini verdi. Gönüllü olarak Fahri Mali-Türkiye Konsolosluğu'nu yapan Amadou Traore de, "Mali, önyargıların aksine güvenlik sorunu olmayan, imkanlarla dolu. İsterim ki Türk kardeşlerim gelip ticaret yapsın. Büyük kardeşimizin ticaret ve ekonomi bağlamında çok tecrübesi var. Biliyorum ki küçük kardeşe öğretecektir. Burada büyük kardeşe daha fazla fedakarlık düşüyor" dedi. 

Toplantı sonunda, ticari işbirliğinin ilk ayağı olarak Türkçe, Fransızca ve İngilizce dillerde ortak bir web sitesi oluşturulmasına karar verildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 15:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?