5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Matematiği sevdiren adam

Kolay çarpım tablosu çalışmalarıyla tanınan eğitimci-yazar Necip Güven, Türk milletinin çok zeki olduğunu söyledi.

Güven, "Matematik yalnız bir öğrenci sorunu değil toplumsal bir sorundur. O halde çözümü de toplumsal olmalıdır diyerek ilk kitabımı yazdım. 2004 yılından bu yana Matematikle Barışıyorum adlı kitabıma yapılan değerlendirmeler bu tespitimin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koydu. Toplumumuzun her kesiminden aldığım geri bildirimler Türk insanının aslında çok zeki olduğunu ve matematikle barışmasının mümkün olduğunu ortaya koydu" dedi.

Güven, ilk kitapta yaptığı matematik konusundaki teşhisini geliştirerek tedavi ve operasyon aşamasına geldiğini, 2. kitabında matematikten soğutan ezber yöntemini çöpe attığını, çarpım tablosunu ve bölmeyi yeni ve basit yöntemlerle öğrenmenin yollarını sunduğu "Etkili Ve Pratik Yöntemlerle Çarpma Öğretimi Ve Dört İşlem" adlı kitabını tanıttı.

"İstediğimiz kadar çabalayalım, istediğimiz kadar kaynak harcayalım, Annelerin desteğini almayan hiçbir projenin en ufak bir başarı şansı yoktur" diyen Necip, Güven, "Tamamen anneleri merkez alan ve ilkokul mezunu annelerin dahi kolaylıkla faydalanabileceği , ana sınıfından 5. sınıfa kadar annelerin en zorlandığı konularda onlara kılavuz olacak "Çocuğuma Matematiği Oyunla Öğretiyorum" adlı 3. kitabımın startını vermiş bulunuyorum. Bu çalışmalarda annelerin tam desteğini sağladığımızda tüm dünyaya Türk çocuklarını ve gençlerinin neler başarmaya muktedir olduğunu göstereceğiz" diye konuştu.

3. kitabıyla anne ve çocuk arasındaki matematik işkencesini matematik eğlencesine dönüştüreceğini iddia eden Güven, "3. kitabımda matematiğin nasıl öğretilebileceğini anlatacağım ve ana sınıfından 5. sınıfa kadar olan matematik öğreniminde matematiği şarkı oyun ve eğlenceli uygulamalarla birlikte öğreteceğim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 18:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?