7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Meslek lisesine genç ve dinamik müdür

Bilecik Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi müdürlüğüne yedi yılı aşkın bir süredir Vezirhan Çok Programlı Lisesi'nde müdürlük yapan Ayhan Özgür atandı. Geçtiğimiz temmuz ayında 26 yılı aşkın rekor bir süreyle müdürlük yaptıktan sonra, yaş haddinden emekliye ayrılan Hüseyin Gözüyılmaz'dan sonra okul müdürlüğüne kimin atanacağı merakla bekleniyordu. En yaşlı müdürün yerine en genç ve en dinamik isimlerden birisinin atanması olumlu karşılandı.

İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamlayan ve 1990 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü'nü bitiren Ayhan Özgür, aynı yıl ülkemizin en büyük mesleki ve teknik okullarından birisi olan Gaziantep Mehmet Akif Ersoy Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nde göreve başladı. On yılı aşkın bir süre bu okulda öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra Vezirhan Çok Programlı Lisesi'ne okul müdürü olarak atandı.

Genç ve çalışkan olduğu kadar, başarıları ile de dikkat çeken Ayhan Özgür, Türkiye genelinde sayısı 800'ün üstünde bulunan mesleki ve teknik okul içinde, sınavla müdürlüğe atanmış olan sekiz okul müdüründen birisi olarak biliniyor. Ayhan Özgür ayrıca; 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan uzman öğretmenlik sınavında, alanında ilimizde en yüksek puanı alarak uzman öğretmenliğe yükselmişti.

Avrupa Birliği'nce finanse edilen eğitim ve gençlik projeleri kapsamında başta İsveç ve Almanya olmak üzere, Fransa, Finlandiya, Hollanda ve KKTC'deki mesleki ve teknik okullarda çeşitli incelemeler yapan ve temaslarda bulunan Özgür, Bilecik ilinden yurt dışı proje çalışmalarına katılan ilk personel olarak, bir ilke daha imza atmıştı.

Bu arada boş bulunan okul yöneticiliklerine Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin Danıştay tarafından bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması, bazılarının ise iptal edilmesi nedeni ile uzun bir süredir atama yapılamıyordu. 24 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelik gereği bakanlık müdür atama yetkisini tamamen valiliklere devretti. Böylece yeni yönetmelik kapsamında ilk yönetici ataması da yapılmış oldu.

Yeni yayınlanan yönetmelik ile yöneticiliğe geçişlerde sınavın kaldırılması, hizmette ve yöneticiliklerde geçen sürenin oldukça düşük puanlarla değerlendirilmesi, bunun yanında ödüllere verilen puanların yüksek olması nedeniyle pek çok eğitim sendikasının tepkisini çekmişti. Bu tepkiler sonucu Eğitim ve Bilim İşgörenleri (EĞİTİM-İŞ) Sendikası ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) tarafından yürütmenin durdurulması istemiyle yeni yönetmeliğe dava açılmıştı. Bu nedenle eğitim camiasının gözü yeniden Danıştay'ın alacağı karara çevrilmiş oldu.

Haber11.net
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 10:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner yaşa IP: 78.162.94.xxx Tarih : 27.05.2008 22:55:17

sanki isabet olmuş gibi. ama yıllardır o okulda görev yapan öğretmenlerimizinde aynı görevi iyi bir şekilde yürütebilecekler inancındayım. genç müdürümüze yaşlı okulumuzda başarılar.